By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Hvis nogle tror, at den 80 meter lange lyskæde på Odeon-facaden ud mod det engang så idylliske H.C. Andersen-kvarter, er hængt op i en festlig anledning, eller om det er en reminiscens fra guirlande-konkurrencen forrige jul, så må de tro om.

Lyskæden, skabt af tusindvis af LED-pærer, er såvidt vides heller ikke hængt op, fordi kultur- og kongreshuset står foran sin to års fødselsdag. Den er der bare – og den er ingen skønheds.åbenbaring. Nærmere malplaceret. på en i forvejen uskøn facade, fortæller flere  naboere – guirlanden lyser af uforklarlige årsager nærmest i én evighed, fra ud på eftermiddagen, om aften og til ud på natten og næste morgen – året rundt. Højest besynderligt, fortælles det.
Som om eventyr-kvarteret ikke er hårdt nok plaget i forvejen – bl.a. af de evigt blinkende højhus-lysreklamer, med lys og farver som i når helt ind i de små stuer i f.eks. Rosengade, Ramsherred og Bangs Boder – og dertil notorisk byggestøj fra HCA Hus-byggepladen, der betegnes som meget lidt eventyrlig.

Related Posts

Man bliver aldrig for gammel til at spille og lytte til blues, jazz og skiffle – og man bliver...

Søndag den 2. oktober 1960 – altså for 60 år siden – var en mærkelig dag.  Jeg havde set frem den til...

Odenses mest fotograferede ahorntræ, som står i hjørnet af det kommende H.C. Andersens...