By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Det smukke historiske skib – kan nu hvile ud i vinterhi bag nogle buske. Foto Emil Andresen

Den fremragende Kerteminde-fotograf fra Odense, Emil Andresen, beriger igen blog-læserne med fotos, der i sin stilrene magi fortæller mere end ord. Han supplerer billederne af det smukke vikingeskib “Ladbydragen” med en kort introducerende fortælling:

“For femte gang blev “Ladbydragen” trukket i land, takket være uvurderlig hjælp af 22 ildsjæle fra egnen langs Kerteminde Fjord – var sammen med en traktor med til at trække det historiske fartøj i land – for vinteren”.

De 22 kerteminder – i deres bedste alder –  knoklede og det gik smertefrit, for som fotografiske Emil Andresen konstaterede, så var det tydeligt at konstatere, at de dygtige frivillige hjælpere, har lært den særlige teknik hen over årene.

“Det foregik forholdsvis let og gelinde, så dragen kunne trækkes uskadt i land – i løbet af en lille halvanden times tid. Derefter kunne unge dame atter hvile ud på sin vinterplads, bag de skærmende buske, hvorpå det efterhånden traditionelle fællesbillede af holdet kunne tages.
Og alle strålede fortjent af stolthed”.

Det smukke “krigskib” er en rekonstruktion, som museet havde klar til sejlads i 2016. Det er cirka 22 meter lang, tre meter bred og har plads til 32 roere.

Og Emil Andresen tilføjer med en smule alvor i stemmen, at “det var på rette tid at arbejdet blev udført. For mandag blev Covid19-regnerne skærpet – for så måtte man kun være 10 samlet”.

 

 

 

Related Posts

“Jeg har det helt fint med min alder og nej, tanken om at stoppe ligger mig fjernt”, siger Lasse...

“For mig var det en mulighed, som jeg synes, jeg var nødt til at tage. Jeg kendte Odense Teater så...

Der er umiddelbart et stykke vej langt fra den lumre Omar Papa i herrelogen Ørkenens Sønner til...