By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Velkommen på blogvognen

Det skulle jo ske. At jeg afprøver endnu et medie.

Nogle mener måske, at jeg forlængst burde være udstillet i en montre på mediemuseet. Jeg har jo været med hele vejen fra blysats og papir-manuskript til nutidens medie-platforme. I flere end 56 festlige og forrygende år i pressens urtehave, har jeg været en del af en revolutionerende medie-udvikling, hvad angår teknik og formidling. Fra Gutenberg til Gates og Google.

Nogle vil sikkert ryste på hovedet og sige: At han gider….  Men kære venner, jeg beklager: Jeg kan simpelthen ikke lade være med endnu en gang, at udfordre skæbnen. For vist er det et eksperiment jeg springer ud i. Og sådan har det været, lige siden jeg i 1962 kom i lære som typograf på Roskilde Tidende, endnu mens bogstavet blev støbt i bly. Der blev fundamentet til “mit livs eventyr” skabt. Allerede efter få dage i sætteriet, sneg jeg mig op på redaktionen – og det varede ikke længe inden jeg havde leveret mit unge livs første artikler …. og med en normal arbejdsdag fordelt mellem typografi og journalistik, blev jeg ramt af en uhelbredelig virus. Avisens indre magi.

Lige siden har jeg været beriget af en ubændig trang til at vide mere information, formidling, kommunikation – og nyheder – et univers i evig udvikling.

Jeg er ikke særlig talentfuld i den moderne teknik. Men jeg er lidenskabligt nysgerrig. Derfor er jeg sprunget på blog-vognen.

Vil I med på rejsen, så ta’ plads. Jeg aner ikke hvilken vej vi kører. Men er du nysgerrig som jeg, så ta’ med til mit drømmeland, dér hvor man ka’ drømme… på en digital rejse med servering af kuriøse, farverige, sjove, skæve, anderledes historier, krydret med anekdoter, svirp med halen og blink i øjet – som måske endda kan give næring til reflektion og fordybelse.

John Borgkilde

 

(foto: Birgitte Caroll Heiberg)

 

Related Posts

Efter en udsolgt arena-tour i forbindelse med TV-2s 40 års jubilæum, er ’Danmarks Lykkeligste...

   

Alle tilladelser er hjemme og bestyrelsen har godkendt budgettet, så nu ligger det fast, at “Fame...