By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Alt for mange butikker ligner hinanden – især de fantasiløse konceptbutikker!
I ​Claus Bergs ​Gade, i hjertet af det gamle Odense, ligger​ “Kunst ​& ​​H​åndværk”, der som ejeren, billed- og livskunster Lars Marcussen, er helt sin egen.

Her overvældes man af dufte og detaljer, ​der inspirerer øje og sjæl til at gå på opdagelse. I hundredvis af unikke ting ​og sager, kunst og det der ligner, som fylder vægge, hylder, gulv, borde, reoler – samt udstillingen i vinduet og facaden uden for på gaden.

Marcussens lille univers oser af atmosfære, som ikke findes andre steder i denne by. Man får lyst til at føle, mærke – og smage.

Det dufter af eksotisk te ​og nymalet kaffe​ fra den fine polerede kaffemølle.

Sanserne får frit spil i butikkens to etager, hvor Lars Marcussen har huseret, på sin helt egen stille facon, siden 1. maj 1996.

For enden af den skønne bugnende disk fører tre trin op til byens mindste galleri med skiftende udstillinger og værker af kendte kunstnere og dem, der er på vej.

 

Eventyrlig butik

Meget kunst og håndværk passer perfekt til adressen i hjertet af H.C. Andersen-kvarteret. ”Kunst & Håndværk” er et eventyr i sig selv, en tidslomme, som ikke forstyrres af nymodens computere, regnemaskine eller tjekket pengekasse.

Lars Marcussen holder styr på handlerne, der noteres i protokollen med pen og sirlig skrift. I skuffen gemmer han mobiltelefon og computer. I stille stunder følger han, hvad der rører sig på facebook.

Han ses ofte ved sit lille bord på fortovet, hvor han enten slår en sludder af med forbipasserende eller lader sig inspirere af kvarterets bygninger, mennesker eller digter Andersens figurer. Her fabulerer han sig ofte til sine fine små akvareller.

Spiritus og chokolade

Vel er “Kunst & Håndværk” identisk med kunsthåndværk som malerier, figurer, rariteter – men også spiritus og chokolader​ af fineste kvalitet – til den søde tand.

Selv om der står sjældne mærker whisky, portvin, gin og rom på hylder og gulve, så er det rommen til den kræsne gane, som står Lars Marcussen nærmest. Han kender rom-universet, som sin egen bukselomme – historien, smagsnuancerne og rommens særlige geografi. Han arrangerer smagninger og foredrag som er meget efterspurgte.

​Og viser man særlig interesse for de ædle oversøiske varer, så kan man være heldig at få serveret en smagsprøve. Eller to.

 

Related Posts

Fælles for de internationalt højt anerkendte kunstnere, med hver sine kreative rigdomme, betegner...

Når man er bare en lille smule nysgerrig efter at se hvor langt man er kommet med arbejdet omme bag...

Da Anders W. Berthelsen, 68, sprogdoktor, forfatter med meget mere, sidst i 70’erne og i starten af...