By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

”Nu er vi tilbage i Odense efter vores dejligste ferie i lange tider. Jeg fik luft under vingerne og ny energi til endnu flere udfordringer”, fortæller Lise Haavik med glædestrålende øjne.

”Jeg oplevede endnu engang, hvor smukt et rejseland Bulgarien er – og jeg kunne ikke få en bedre guide end min mand Stanislav, som er født og opvokset i det skønne land med en helt utrolig smuk og varieret natur”.

Lille Lise let på tå og en voldsom bulgarer

Det er efterhånden godt 35 år siden den blonde sangfugl fløj fra reden i sin nordnorske fødeby Narvik og landende i god behold i Odense – og her har hun  været siden.

”Nu begynder et nyt kapitel af mit fantastiske liv og jeg er klar til at afprøve det meste”, siger Lise Haavik, der med sødme og inciterende stemme, stadig drister sig ud i mange genrer, lige fra pop, musicals, schlagere, soul, swing og jazz til Grand Prix, norsk folk og rock’a’billy.

Ikke overraskende, arbejder  Lise Haavik ikke på flere projekter i samspil med legekammeraten, sanglærer Mette Uhrenfeldt – det gælder blandt andet noget rock’a’billy-rock og et Abba Revival show.

Lise Haavik krydrer sin alsidige sangkarriere med et stikkende job hos en akupunktør.

 

Spritnyt matador-mix 

”Ellers kan jeg afsløre, at er jeg er i færd med at tilrettelægge ”Grand Prix og Matador Mix” ned i detaljer. Et musikalsk talkshow, jeg laver med sin gamle ven, skuespilleren Peter Holst-Beck. Vi tager publikum med på en musikalsk rejse gennem 30’ernes swing, Grand Prix-epoken, revyerne og musicals og den krydres med anekdoter og historier fra branchens farverige og brogede miljø. Og om, hvordan man kan levendegøre kulturarv fra Hamlet til Matador”, siger Lise Haavik, 55, som de fleste voksne mennesker, nok husker fra de tre gange, hun var med i Melodi Grand Prix – for Danmark. Den ene gang som vinder.

“Jeg fortæller også om livets op- og nedture, dem ved jeg jo virkelig noget om,siger hun og smiler…. “og om at overleve i en benhård branche, som kræver, at man altid skal forny sig – og genopfinde sig selv. Grand Prix og Matador Mix, skal på landevejen til efteråret og rammer blandt andet restaurant Kong Volmers nye vise’værtshus i Brandts Passage søndag den 7. oktober.

Nu også med nåle

Det er ikke show og kulørte lamper det hele. For ikke alene fortsætter Lise Haavik med at undervise vordende sangere på 17:48 en dag om ugen, hun også fået et ikke helt almindeligt job – i en helt ny verden.

”Jeg arbejder hos Boel Akupunktur, og det job er jeg meget taknemmelig for. Det er dog ikke mig, der stikker nåle i huden på folk, men jeg assisterer den daglige leder. Den superdygtige akupunktør Monika Andersen sætter nålene i huden og jeg piller dem ud. Jeg har desuden fået flere andre opgaver på klinikken”.

“Min sangkarriere fortsætter som hidtil. Den kan jeg jo ikke bare stoppe med. Men jeg trængte til udfordringer i hverdagen og dem får jeg i høj grad her”, siger Lise Haavik, som selv har haft stor glæde af akupunkturens muligheder.

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...