By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

”Velkommen til. Du kommer lige på en mærkedag, så der er kaffe på kanden og småkager i underkoppen. Det er nemlig præcist to år siden, jeg åbnede ”Den Lille Kabys” i den tidligere vejerbod”, lyder det fra restauratør og køkkenchef Jim Eldrup, mens han arbejder i køkkenet – omme bag disken.

Blogvognen er parkeret i det maritime hjørne, Havnegade 17 B ved Odenses Havn, genbo til Scan Shipping, DOK5000 og glasværket – og al nybyggeriet.

”Dagens ret er gullasch med kartoffelmos og surt”, siger Jim, mens han rører rundt i den store gryde. ”Er du mere sulten, har jeg lidt æblekage til dessert. Jeg kan også lave en sandwich eller et par stykker frisksmurte smørrebrød. I morgen har jeg hjemmelavet koldskål med kammerjunkere”.

Gullasch med det hele

Nærmest overvældet af den kulinariske modtagelse, vælger vi gullaschen, der, som han siger, har simret siden i morges. De let krydrede dufte, sender os en venlig hilsen fra gryden – lige så næsetippen vibrerer.

Ud over dages ret og hvad Jim Eldrup ellers kan finde i køleskabet, så serveres her altid en god portion hjerterum. Her spises der ikke med stritfinger og kendernæse, derimod nydes den solide velsmagende hverdagskost. Når det ikke er højsommer, er der altid en fiks lille dessert på køl.

 

Historiske billeder fra havnen – og sjove ting og sager fra de syv have skaber god atmosfære.

14 siddepladser – fem borde

Med 14 siddepladser fordelt ved fem små borde, er ”Den Lille Kabys” byens suverænt mindste spiserestaurant – måske endda landets mindste. Som til gengæld emmer af skibsfart på de syv have og havneatmosfære.

Man skal ikke have været i kabyssen ret længe, før det høres på jargonen og humøret, at de fleste gæster er på hjemmebane. Den garvede kok, der altid har en bemærkning klar, har oparbejdet en solid kreds af stamkunder og andre, ”der bare dropper ind med mellemrum”.

 

 

Med kreative hænder kan paller, måske endda skabt af skibstømmer, forvandles til gårdhave-møbler.

Hyggelig gårdhave

”Jeg skal ikke ud i den fine gastronomi, det er ikke dét mine gæster vi ha’. De fleste er håndværkere, lagerarbejdere eller kontorfolk på arbejde, der tager sig tid til en solid frokost, så de er klar til at vende tilbage til arbejdspladsen. Men det er også sådan nogle som dig, der kommer…”, lyder det slagfærdigt, mens jeg kaster et blik på listen over dagens ret: Forloren hare, skibberlabskovs, wienerschnitzel, frikadeller med spidskål, millionbøf, mørbrad a’la creme. Et delikat uddrag af den klassiske danske madskat.

Blogbestyreren med medspiseren, som det så fint hedder anmeldelser, vælger at nyde den rygende varme gullasch med kartoffelmos og surt uden for i kabyssens hyggeligt indrettede gårdhave, der er møbleret med rustikke bænke og stole med hynder, borde og hylder, kreativt skåret til, hamret sammen og bygget op af paller.

Også herude emmer det af maritim hygge og god stemning.

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...