By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Det odenseanske smørrebrøds-mekka Kong Volmer i Brandts Passage er blevet vise’værts’hus – den første søndag i hver måned. Derfor har restauratør David Levy Nielsen har indledt samarbejde med impresario Leif Møllgård, “Booking og management”.

“Jeg stiller restauranten til rådighed for det såkaldte viseværtshus og derved kan Leif realisere sine planer om live-musik og hygge i centrum”, siger David Levy Nielsen, der mandag den 1. oktober for præcist ti år siden åbnede Kong Volmer. “Som det ser ud kige nu, så vil det lille jubilæum først blive fejret omkring nytår – med kulinarisk musik og højtbelagte rytmer”.

Restauratøren og musikken

Der er noget med David Nielsen og musikken netop i dét lokale. For som teenager var han også vild med musik. Han ville lære at spille saxofon, han ville være rig og berømt og gik til spil hos den unge musiklærer, Hans Mydtskov. Det viste sig dog, at ambitionerne var højere end talentet, har David forlængst indsat. Så  han droppede klogt en fremtid som musiker, og valgte stedet at gå i lære som kok og skabe et liv i den gode danske mads tjeneste.

“Jeg købte iøvrigt mit livs første guitar i Musikladen, der lå i præcist i samme lokale, hvor jeg nu har drevet spisested i ti år. Det er da frit sjovt. Og jeg har skam haft guitaren lige siden – og spiller til husbehov”.

Da instrumentbutikken flyttede til Nørregade, rykkede den nuværende restaurant Bacchus-ejer, franske Stephane Libourel, ind med brasserie. Da han et par år senere flyttede til Århus, var David Nielsen klar til at overtage lokalet, for at udleve drømmen om egen restaurant med dansk smørrebrød.

Lise Haaviks søndags-show

Kong Volmers vise’værts’hus præsenterer nu på søndag “Grand Prix og matador-mix”, hvor skuespiller og sanger Peter Holst-Beck præsenterer den dobbelte Grand Prix-vinder Lise Haavik som syngende medpassagerer. Parret tager publikum med på en musikalsk rundrejse, som det krydrer med muntre anekdoter og vilde historier.

Den norske odenseaner Lise Haavik spiller på flere strenge. Bl.a. rejser hun rundt med et forrygende Absolute Abba-show med lige så skønne Mette Uhrnfeldt i front og så et band med Anders Møller, Jesper Findshøj, Jon Kjærran, Hasse Krüger og Thomas Fallemann.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...