By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Danmarks ældste revyteater Rottefælden spiller overraskende ud med et par nye friske navne – her godt otte måneder før premieren på sin 136. sæson.

Kiki Brandt, 40 og Mikkel Schrøder, 44, den ene mere alsidig scenekunstner end den anden og begge med et vist kendskab til Rottefælden, er de nye navne på plakaten 2019.

Mikkel Schrøder, en af revyscenens nye fremadstormende entertainere, var fast gæst i fælden i den forløbne sommer. For ud over at han leverede skarpe tekster til de tre stærkeste revynumre, så indtog han en vigtig, men uvant rolle i kulissen – som babysitter.

Kæresten Christine Astrid Nielsen, født og opvokset i Odense, nedkom i det tidlige forår med deres fælles søn – og da sådan en størrelse, stiller naturlige krav om at have sin mor inden for rækkevidde og samtidigt mærke sin fars puls og varme, så klarede de nybagte forældre sig gennem sommeren til alles tilfredshed. Christine Astrid er nu klar til sin tredie sommer i fælden.

Mikkel Schrøder fik som søn af Hanne Uldal og Peter Schrøder selv skuespilleriet ind med modermælken.

Alsidige og talentfulde Kiki Brandt er efter 18 års pause tilbage på revyscenen. Hun var otte år da hun fik sin scenedebut på Volden.

Kiki Brandt revy-debuterede i 2000 

Det unge talentfulde operatalent Kiki Brandt debuterede for 18 år siden i Rottefælden, fordi, søgende som hun allerede dengang var, ville afprøve sit komiske talent på revyscenen.

“Det lykkedes i høj grad. Kiki brændte igennem med sin fantastiske stemme og udstråling – og afslørede en begejstring for revygenren, som jeg aldrig glemmer, fortæller revyens kunstneriske leder Jan Schou, der også var med dengang, ganske som kapelmester Jens Krøyer var det. Nu ser Jan Schou frem til sin 21. sommer i Caroline Amalieskoven. Jens Krøyer debuterede også  ved dén lejlighed – i 2000. Og han har været kapelmester og komponist lige siden.

Siden da har Rottefælden forsøgt at engagere efterspurgte Kiki Brandt – men en fyldt kalender med opgaver, især inden for operaen og symfonien, stod i vejen – indtil nu. Bl.a. som med hovedpartier i såvel Ålborg Symfoniorkester, Århus Kammeropera og Den fynske Opera – ligesom hun i flere omgange har været gæstesolist i Odense Symfoniorkester. Hun har haft store musical-roller på bl.a. Folketeatret og sopran-solust på Østre Gasværk.

På Volden som bare otte-årig

Kiki Brandt, fynbo med stor F, levede sine første 11 år i Rynkeby – siden i Kølstrup og Nyborg. Hun voksede op med et par fem år ældre tvillingesøstre. Ofte stod de tre piger omkring klaveret og sang til morens akkompagnement. Allerede som otte årig ville hun “noget med teater” – og fik en rolle i “Annie” på Nyborg Vold. Og derefter var hverken lille Kiki eller forældrene i tvivl om, hvilken vej hun skulle søge.

Da hun  i 2008 fik operaens første Lars Waage-pris, sagde Jesper Buhl  i sin begrundelse blandt andet, at “Kiki Brandt er en stor sanger, der altid kommer ud over scenekanten til publikum. En lille krop med en stor personlighed”. De rammende og velvalgte ord, holder den dag i dag.

Friis skaber igen tempo og skarphed

Mikkel Schrøder ligner en oplagt gevinst “for den nye gamle revyscene i Svendborg”, som ikke mindst den genvalgte  instruktør Carsten Friis har formået at friske op, hvad angår tempo, farve og skarphed i tekstformidlingen.

En enkelt gang har Mikkel Schrøder været på scenen i Fælden, nemlig da han i sommer som repræsentant for Tv2 Charlies Revygalla, aldeles uden for programmet, trimlede ind på scenen og stoppede Kim Brandts optræden, for foran det måbende publikum og en meget overrasket Kim Brandt, at fortælle at, han var nomineret til titlen som årets mandlige revyskuespiller.

Den anden Brandt laver revy i Odense 

Næste sommer er en anden Brandt altså med i fælden. Kim Brandt, der blev anmelderrost som den helt store positive  overraskelse, bliver til gengæld det mandlige hovednavn i familien Krintels  “Revyen i Byen” – i dagene 18. til 26. januar på Den Fynske Opera, Teaterhuset i Odense. Det ligner et scoop.

 

 

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...