By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Jeps. Jeg fik rollen. Det er helt vildt. Det bliver det fedeste, at få lov til at spille ønskerollen, som en af mine yndlingsskuespillere Whoopi Goldberg nærmest gjorde ikonisk: Nemlig som den karismatiske spåkone i filmen “Ghost””.

Sådan nogenlunde faldt ordene, da jeg i midtbyens vrimmel mødte storsmilende Sara Gadborg på vej fra et møde om juleforestillingen”Knas i møllen” på Teater Vestergade 95b, hvor hun igen er forestillingens diva – og igen i år selv er forfatter til højtidsløjerne – i smukt samspil med Tom Due.

“Ja, jeg skriver julesjov på livet løs. Har lige været sammen med mine dejlige The Curlettes piger Julie Elbrønd Strange og Vicki Bendahl Schultz og øvet vores dejlige jazz- og swingrepertoire. Vi har debut 11. oktober på 95 b. Det bliver helt vildt festligt”.

Den Oscar-vindende film-klassiker Ghost fra 1990 med Demi Moore og Patrick Swayze scorede Oscars for bedste manuskript og bedste kvindelige birolle, som netop var Whoopi Goldberg som Oda Mae Brown. Efter flere års succes på Broadway, indtager “Ghost the musical” nu Europas store scener.

“Vel er jeg da overvældet, ydmyg, taknemmelig og nærmest lykkelig for alle de store opgaver, jeg beriges med – på store og små scener, siger karismatiske Sara Gadborg.

Det bliver min fedeste opgave 

“Det bliver min fedeste opgave i lange tider. En utrolig udfordring. Et forrygende kærlighedsdrama. Castet er overdrevet lækkert. Musikken fantastisk. Hvem husker ikke hittet Unchained Melody fra den smukke, berømte dreje-scene”. Lyder det begejstret fra Sara Gadborg som mildt sagt, har rigeligt at se til.

Og opgaverne fylder godt op i kalenderen. Men to engagementer må hun droppe. Sådan er det i dén branche. Nemlig Bakkens Hvile på Dyrehavsbakken og musical-klassikeren “Rocky Horrer Show” på Århus Teater. Så hun græder med det ene øje og jubler med det andet.

“Den 28. januar begynder prøverne i København og det bliver stort”, forudser  Sara Gadborg, der er uddannet på Det danske Musical Akademi, mor til tre, datter af skuespillerne Anna Gadborg og Kjeld Høegh og søster til skuespiller Sicilia og Dania, uddannet tegner, som elsker hunde og som resten af familien har et hjerte af guld.

Søstrene har fået store musical-roller

Søstrene Gadborg markerer sig stærkt i forårerts to store aktuelle musical-satsninger.

Sicilia Gadborg, der til daglig er ansat i Det Kongelige Teaters faste ensemble, har nemlig den kvindelige hovedrolle i “Flashdance – the musical”, der lige som 90’er-filmsuccesen “Ghost”, er omskrevet til musical og stadig er en evergreen på verdensmarkedet – springfyldt med musik, kærlighed og drama.

“Flashdance” har premiere i Århus den 20. april og “Ghost” ugen forinden i Tivoli. Det romantiske spøgelses-drama instrueres af svenskeren Tobias Larsson med Carsten Friis som instruktørassistent.

Samarbejdet mellem vennerne Sara Gadborg og Carsten Friis er en halvgammel, men smuk historie. Som lærer og instruktør i ungdomsskole-regi, udpegede han for snart 25 år siden den talentfulde teenager Sara, til hovedrollen som Audrey i “Gys i blomsterbutikken” – allerede dengang udstrålede hun karisma. Senere har hun haft store roller i flere af Carsten Friis’ fynske sommerspil – ikke mindst “Byens bedste Horehus” for et par år siden på Frøbjerg. Gadborg og Friis bor begge i Odense-forstaden Bolbro.

“I “Flashdance the musical” spiller Sicilia Gadborg den 18-årige Alex Owens, der er svejser på det lokale stålværk. Om aftenen danser hun på bar for at tjene penge til at kunne blive professionel danser. Den drøm hjælper Silas Holst hende med at opfylde.

Sara lægger vægt på kvalitetstid til familien 

“Jeg er på én gang ydmyg, overvældet, taknemmelig og nærmest lykkelig over, at have så mange skønne opgaver. Derfor er det vigtigt, jeg forsøger at bevare overblikket”, fortæller Sara Gadborg, som endnu engang skifter genre, når hun i begyndelsen af december starter prøverne på den første “Revyen i Byen”, der spiller fra 18. januar i Den Fynske Opera, Odense”.

“Og så skal du da også lige ha’ med, at jeg igen er med i Lars Arvads julefrokostshow – syv gange på Odeon med dansepigerne Foxy Ladies samt smadremanden og Bager Jørgen alias Søren Østergaard.

“Og apropos Lars Arvad fra sommerrevyen, så tager han, jeg, Peter Andersen og Ulla Jessen igen plads i Revyraketten, der de næste fire weekend’er lander på Østergaards Hotel i Herning”.

Og så var siden inde til at efterspurgte Sara Gadborg styrede hjem til familien på Kancellivej i Bolbro.

Den skal der nemlig være kvalitetstid til at passe og pleje.

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...