By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Hej John, har du fået din egen blog. Hold da op. Tillykke med den – det er da lige dig.. Du må gerne skrive, at jeg bor i Bluffton, South Carolina, at jeg har det godt og at jeg tit savner den danske mad, mine gamle venner og selvfølgelig Odense”, fortæller Leif Roland fra det østelige USA.

“Jeg og min sydamerikanske hustru nyder livet her på vores lille ø på den smukke atlanterhavskyst, blandt meget få indbyggere – ikke langt fra Hilton Head Island – relativt tæt ved grænsen til Staten Georgia”, lyder det fra den anden siden af dammen.

Mange fynboer, lidt op i årene, kan sikkert huske karismatiske Leif Roland som bossen på det sagnomspundne Atlantic i Overgade, Odense.

Danseetablissementet var i årevis en landskendt natrestaurant, hvor der altid spillede store danseorkestre til den lyse morgen. Mange fynske ægtepar, som forlængst har fejret sølvbryllup, kan fortælle historier om, hvordan de ved et tilfælde, kom til at danse sammen og til hvilken melodi – hvorefter de dansede sammen resten af deres liv.

Som supplement åbnede Leif Roland en smart intim natklub ved siden af, dér hvor den tidligere overtjener på Hotel H.C. Andersen, Flemming Berg, nu i præcist ti år har drevet sportspub Kick Off.

Fik udlængsel og rejste til USA

Da Leif Roland i 1984 havde solgt Atlantic til de unge initiativrige Knud Svenstup og kompagnon Freddy Frost fik han udlængsel – og rejste til USA, for uddanne sig i den alternative sundhedsektor – bl.a. som psykolog.

Tilbage til historien om Atlantic. Den første danserestaurant på stedet var indrettet i et nedlagt autoværksted tilbage i 1936 og åbnede under navnet Alcasar. Den navnkundige hotelmand Frede Bilsted (bl.a. Park Hotel og Fyns Forsamlingshus) og en kompagnon, overtog danserestauranten i 1963 og kaldte det Atlantic, der blev en guldgrube.

Atlantic blev senere overtaget af Ove Jensen, som også drev populære natrestauranter i bymidten og som senere blev en stor restaurations- og hotelprofil i Aalborg.

Ove Jensen solgte Atlantic videre til Leif Roland, som efter sit heftige Overgade-eventyr fik udlængsel og rejste til USA for at arbejde med helse. Han solgte Atlantic til Knud Svenstrup og Freddy Frost, der var ejere i 17 begivenhedsrige år. Da de trak sig tilbage blev restauranten omdøbt til Overgade 45 af Flemming Øder fra “Sprogø”, der efter relativt kort tid solgte stedet videre til nogle københavnere, som forsøgte sig med diskotek Boobles.

De opgav efter en omfattende brand, hvorefter lokalerne stod tomme i to-tre år indtil Lene Hartzberg og Stelios Liokouras ambitiøst investerede otte millioner kroner i modernisering. Den spøg varede få måneder – og så kom unge diskoteks-folk til med mange idéer. Og dér har de været lige siden. Lige nu er det diskotek Nunchi, der dunker derudaf.

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...