By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Helt ærligt, så er jeg helt vild med julen”, fortalte Flemming Jensen, da han dagen efter sin 70 års fødselsdag dukkede op i Odense. Ikke for at gå på juleindkøb, men derimod for at se nærmere på bandens nydesignede kostumer og for at sætte skub i prøverne til  “Nissebanden i julemandens land”, der er årets juleforestilling på Odense Teater. Premiere; 15. november.

Flemming Jensen stod i sin tid fadder til tv-juklekalender Nissebanden, hvis historie danner grundlag for de tre nissebande-opsætninger, han har skrevet til teater. Under sit tidlige julevisit i teatrets restaurant Kongens Have, fortalte Jensen, at det er slut med at spille revy.

Efter flere år som lærer i en lille bygd i Nordgrønland flyttede han i 1979 tilbage i Danmark, og den morsomme mand havde åbenbart markeret sig så godt, at han blev engageret til årets revy i Rottefælden. Her fik Flemming Jensen sit gennembrud, og siden har han været en af de etablerede i alle afkroge af skuespilkunsten – og meget mere. For Flemming Jensen kan også skrive forfatter og iscenesætter på sit visitkort.

Dermed også slut med en festlig epoke. Men han gider ikke kede sig. Det kommende år skal han instruere tre teaterforestillinger og han fortsætter med at skrive “et hav af noveller”, der for de flestes vedkommende handler om Grønland – novellerne eksporteres især til Frankrig. Han er også igang med en roman.

Da Nissebanden tilbage i 1989 optrådte på Grønland, spillede Flemming Jensen rollen som Lunte – ganske som på tv.

Stærkt julehold på teatret 

Det er anden gang speedsnakkeren og ordekvilibristen Jensen, engang kendt som nissen Lunte, instruerer Nissebanden på teatret i Jernbanegade. Nu med helt andre skuespillere end sidst, nemlig blandt andre Natali Vallespir Sand, Claus Riis Østregaard, Githa Lehrmann, Anders Gjellerup Koch og Mads Nørby – og med Amalie-Marie Fjeldmose som Puk og ørehængeren “Det er risengrød, der gør næsen rød …” og alle de andre velkendte nisslands-sange spilles af den garvede odenseanske kvartet med kapelmester Bent Lundgaard, Kristian Karottki, Morten Nordal og Morten Øberg. Fire af den lokale musikscenes ypperste repræsentanter. Foto: Niels-Steen Andersen  (Niller)

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...