By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Det er helt vildt. Jeg har fået to store opgaver, endda i samme revy”.

Liselotte Krogager er jublende lykkelig. Den garvede teater-, revy- og kabaretkvinde er netop engageret til Ganløse Revyen næste sommer – både som instruktør og skuespiller.

Sidste år fejrede Liselotte Krogager sit 40 års revyjubilæum netop i Ganløse, hvor hun tilmed blev nomineret til Årets Dich ved Revyernes Revy.

“Det er en fantastisk udfordring. Jeg er meget taknemmelig, og jeg glæder mig til at vende tilbage til kroen i Ganløse – nu også som instruktør”, fortæller den odenseanske humørbombe, som 29. november til 2. december genoptager samarbejdet med Jan Schou, som i 2019 snupper  den 21. rottefælde-revy i streg. Schou og Krogager kan fra opleves i juleshowet “De store danskeres revy-jul” på Borreby Gods ved Skælskør.

Derefter gælder det instruktionen af den spritnye “Revyen i Byen” på operaen i Odense – der sættes op i januar.

Hammelsvang – i Ganløse og Bogense

“Det er lykkedes mig, at samle et fantastisk hold til Ganløse”, fortæller hun, som er pavestolt over, at det lykkedes, at få overtalt sin gamle ven, kollega og bysbarn Kim Hammelsvang til at være med. Næste sommer er han for første gang i ni år ikke er med i Kerteminde. I Ganløse er han på plakaten med Martin Knudsen, som også var med i revyløjerne i sommer, og som iøvrigt er kendt som “Martin” i den småskøre duo “Vera (Michel Castenholt) og Martin”. Skuespilleren og entertaineren Martin Knudsen er iøvrigt også fynbo. Han kommer fra Glamsbjerg.

Så hele tre fynboer på samme revyscene – I Nordsjælland. Det er da usædvanligt.

Holdet der næste sommer skal spille revy på kroen i Ganløse – frisk fra fad.

Efterhånden garvede Kim Hammelsvang, 42, er ny på den intime Ganløse-scene. I en helt anden teatral genre, har den alsidige kunstner i en årrække været en fast del af ensemblet på Det Ny Teater, hvor han indtil 31. marts spiller repetitør Monsieur Reyer i kæmpesuccesen The Phantom of the Opera.

Apropos Kim Hammelsvang og de små intime scener, så vender han i maj næste år tilbage til Bogense Sommercabaret og Café 44 – den lille kabaret bag antikvitetsbutikken midt i Bogense;

“Jeg glæder mig rigtig meget til, at Kim kommer og opfører sin nye kabaret “30 somre på Fyn”, fortæller Torben Juul, som har drevet kabareten siden, han i 1992 besluttede, at hans byhus med galleri og café i Adelgade 44 havde plads til lidt mere – inde bagved. I den nyskrevne forestilling, hvor Hammelsvang med sang og anekdoter vil fabulere over sine 30 år på en række fynske scener, akkompagneres han af pianisten Ulf Starup.

På trods af sin store personlige succes i København, så bliver den fynske skuespiller år efter år ved med at vende tilbage til Fyn –  for denne gang bl.a. at spille sommerkabaret i Bogense – der altså næste gang bliver helt hans egen.

 

Related Posts

På en dag som i dag, hvor morgentågen er lettet, da nyder jeg den skyfri himmel og udsigten til...

Jeg tror, du var tolv, da du debuterede i filmen. “Næh, jeg var altså kun elleve…” “Nå,...

“Det er det værste, der kan ske, at vores elskede eventyrslot og daglige forestillinger forflyttes...