By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Den skulle jo komme. Den ultimative cocktailbar. Lige i brændpunktet – i det café-pulserende Odense centrum.

Nærmere betegnet Sankt Gertruds Stræde, den lille sidegade til Store Gråbrødrestræde, og Jernbanegade midt mellem en bar med minibryg, en populær vinbar, en spritny kaffe-, sandwich og vinbar, et par klassiske brasserie- og caféer, en 1. sals natklub & lounge, et par burgerjoint-barer samt en mastodont af en koncept-café, henne om hjørnet.

Det er dér i strædet nummer 5, at den trendy cocktailbar “Visit” netop har åbnet – med en “Loveshop” og en skobutik som naboer. Der er masser af liv her i byens hippeste område, omkring Gråbrødre Plads-kvarteret – i byens bankende hjerte.

Makkerparret Rasmus Greve Christiansen og Simon Sjødahl, som står bag åbningen af “Visit”, ved alt om, at flere af de største og mest hæderkronede restauranter i nabolaget, blandt dem SnikSnak, Air Pub og Franck-A’, har måttet lade livet i den benhårde konkurrence. Sådan er betingelserne.

Det ved også, at deres lejemål måske er det mindste af alle, derfor er udfordringen også meget desto større – og det kan være den kendsgering, som gør, at de investere midler, tid, knofedt og kreativitet i “Visit”-projektet.

Rasmus Greve Christiansen og Simon Sjødahl fandt melodien, da de arbejdede i baren på den mondæne restaurant MASH. “Odenseanerne har med Visit fået en hyggelig bar med alskens cocktails, såvel klassikere som nye påfund – serveret i dæmpet belysning, afslappet atmosfære, som kan nydes i behagelige stole og dertil med passende sang og musik fra vinylpladesamlingen”.

“Det hele går op i en højere enhed, ligesom vores cocktails gør det. Det er om at skabe den individuelle smag, og bevæge os væk fra det snobbede og det formelle. “Visit” er intim, hot, hyggelig og bogstaveligt talt helt nede på jorden”. Det er vores mål. Vi vil skabe en bar, som byen taler om.  siger makkerparret, der selv om der fokuseres på cocktails og drinks også vil servere et varieret sortiment af vine og flaskeøl.

Tilbageblik – fra aviser til cocktails 

Sådan var det også, da denne signatur for godt 35 år siden huserede på præcist samme adresse, Sankt Gertruds Stræde 5 – med Odense Posten, der var Fyens Stiftstidendes storsatsende distriktsblads-bastion i benhård kamp med Fyns Amts Avis’ UgeAvisen i Odense, om annoncekroner og læsernes gunst. Også dengang i 1983 og 1984 kom der mange på visit – for de flestes vedkommende fordi, de havde en god historie med under armen. Der kunne også forekomme så inspirerende samtaler over et velskænket glas et-eller-andet.

Dengang var synonymet visit ganske som nu. Et kortere besøg, hvor man nærmest dumper ind et sted på vej hjem eller ud, og hvor atmosfæren og snakken nemt kan inspirere til et længere ophold – og sød musik opstår sammen med de gode historier. Sådan bliver det nok også i cocktailbaren “Visit”. Og sådan får man utilsigtet kædet fortidens avishistorie og nutidens bar-miljø sammen, som i en behagelig retro-cocktail af stærke anktoter og farverige minder.

John Borgkilde, journalist og blog-redaktør  

 

 

Related Posts

Da Lars Arvad for godt en halv snes år siden stod og manglede et topnavn til en af sine første...

For et par år siden overtog Rasmus Ullehus driften af legendariske Lørup’s Vinstue på Sortebrødre...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...