By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Jeg tror, at jeg de senere dage har været gennem hele følelsesregistret, og jeg har da også fældet en tåre, det har jeg. Lige nu føler jeg mig vemodig og lettet”, erkender restauratør Bent Jørgensen, som netop har solgt sit livsværk restaurant Målet – og boligen gennem 47 år. 

Efter at være sat til salg et helt år, er ikke alene den landskendte sportspub og selskabslokaler, men hele den fire etagers ejendom, Jernbanegade 17, solgt. Køberen, en odenseansk iværksætter, håndværker og forretningsmand, er netop taget på vinterferie på Borneo.

Drog lettelsens suk
Bent Jørgensen, der åbnede restauranten for ikke færre end 47 år siden, drog lettelsens suk, da han fortalte borgkildesblog.dk om salget af sin ejendom, som er nabo til Fyens Kunstmuseum og kunstakademi – og genbo til Odense Teater.

I årets løb viste sig flere interesserede, men det var først mellem jul og nytår, der kom skred i forhandlingerne og selve nytårsaften kom aftalen på plads. “Da gav vi hinanden håndslag på, at handlen var på plads, og det var en lettelse. Han er en reel mand og håndslaget tager jeg for gode varer”, forklarer Bent Jørgensen, sekunderet af datteren Winnie, som efter mere end 25 år fra morgen til aften i køkkenet, og i perioder som regnskabschef, ikke har andre planer, end at hun skal slappe af, nyde livet og finde et sted at bo.

Salgsprisen dykkede to millioner
Fra starten var ejendommen inklusiv restaurant, køkken, selskabslokale, lejligheder og unikt interiør fra sportens verden, sat til salg til for ni en halv millioner kroner, men de sidste par måneder blev beløbet skåret ned til godt 7,5 millioner. Og så steg interessen blandt potentielle køber. Ikke det beløb, som Bent Jørgensen havde håbet, men nu er han alligevel tilfreds.   

Brancheuddannede Bent Jørgensen og hustru Anne, som døde for 11 år siden, købte bygningen med det daværende cafeteria Rapido i maj 1972. Siden har gæsterne været alt fra turister, forretningsfolk, sportsfolk, håndværkere, rejsende og stamgæster, som kunne se tv-sport på to skærme, nyde velskænket fadøl og flere udgaver af de berømte wienerschnitzler.

Restauratør-ægteparret boede på 2. og 3. etage med deres tre børn. I de senere år har datteren og hendes hund boet her. 

Sportens egen restaurant 

“Jeg græd ikke, men det var hårdt at skrive under på salgsrapporten, men alting har en ende, og det har jeg forlængst set i øjnene”, bemærker Bent Jørgensen, som i sin tid bl.a. skabte såvel Målets bowlingsklub som dartklub, samt en restaurant med hundredevis historiske sportsrekvisitter – fra billeder og pokaler til klubtørklæder og et originalt fodboldmål med net.  

Den aktuelle handel betyder, at alle planer om genåbning på lavt blus i midten af januar, er droppet. Overtagelsen sker allerede pr. 1. februar.  

“Jeg kan selvfølgelig ikke fortælle, hvilke planer køberen har med ejendommen. Det må han selv gøre. Dog vil han investere et større beløb i ombygning og renovering fra kælder til loft, lige som han vil indrette tre moderne lejligheder på 2., 3. og 4. etage”.

Ikke sikkert der bliver restaurant.
“Det er ikke sikkert,  der skal være restaurant i stueetagen, men ifølge købsreglementet skal der drives erhverv.  Så det kan blive både café, kontor eller butik”.

Bent Jørgensen, der fylder 75 til marts. Ud over børnene har han fire børnebørn og en kæreste.

Han overvejer til foråret at fejre salget med en busrejse til en storby. Han holder meget af at rejse – især med bus. At blive transporteret og serviceret  – f.eks. til Prag. Hamburg, Paris eller Berlin.  

“Og så kan det være, jeg vil begynde at svømme. Noget skal der ske”.

Related Posts

Efter en udsolgt arena-tour i forbindelse med TV-2s 40 års jubilæum, er ’Danmarks Lykkeligste...

   

Alle tilladelser er hjemme og bestyrelsen har godkendt budgettet, så nu ligger det fast, at “Fame...