By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Carsten Friis arbejder intenst med musicalen “Ghost – the Musical”

Carsten Friis, instruktør, inspirator og manuskriptforfatter, har den særlige evne, at han kan multitaske – en særlig evne til arbejde med op til flere projekter på én gang.
“Det handler om, at have evnen til at lukke af for det ene, inden man begynder at koncentrere sig om det andet – eller om det tredje”, siger han, som om, det er det nemmeste i verden.

Men for Carsten Friis er det helt naturligt, at han har gang vi flere forestillinger på én og samme tid. Det har han det fint med. Og skulle det gå lidt for stærkt, så fyrer han gerne en vist af. Og griner gerne højlydt af den.      

Carsten Friis elsker atmosfæren omkring teatret, musicalen og revyen. Hans begejstring smitter, når han ned i detaljer bygger historien op fra bunden – og inden da tilmed individuel coaching af alle spillerne – fra fem til 75.

Stort set alle forestillinger, han instruere, har han også selv bearbejdet 

.

Carsten Friis, 48, har i 27 år iscenesat over 185 musicals. Han blev kåret som Årets Fynbo for et par år siden. Ikke mindst qua sit utrættelige arbejde for børn og unge der vil teatret. Han har en sublim evne til at lære alle skuespillets detaljer fra sig. 

Ind imellem får han også tid til at arbejde med reklame- og undervisningsfilm.
Han er indledt forberedelserne på tredie sæson som instruktør i Rottefælden , som har sin 135. premiere den 30. maj. Det er tredie gang Friis sætter sit præg på revyen, hvor han i denne tid, sammen med Jan Schou og direktør Pia Ullehus, gennemlæser og vurderer en lang række forfatteres indsendte bud på de ultimative revynumre. 

Lige nu understreger Friis sin sceniske alsidighed, som co-instruktør på storsatsningen “Ghost – the Musical”, hvor han har rollen som person- og dialoginstruktør –  i tæt samarbejde med den svenske instruktør og koreograf  Tobias Larsson.
“Det er en fantastisk udfordring med så mange dygtige mennesker både på og bag scenen”, fortæller han om  musicalen, der har premiere 14. marts og som opføres i Aalborg, Esbjerg, Vejle og i Tivoli. Men ikke Odense.

Carsten Friis’ gode veninde gennem en lang årrække, Sara Gadborg, har en stor rolle i kærlighedsdramaet, der som musical går sin sejrsgang verden rundt. 
Carsten Friis’ hektiske sommer omfatter ud over Rottefælden også open air-forestillingerne på Frøbjerg, HCA Festspillene i Den fynske Landsby og Varde Sommerspil og en ungdoms-musical i Middelfart m.m. 

 

 
 
 
 
 

 

  

 

 

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...