By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Så har de to Odense-spillemænd Arne Lund og Jon Kjærran igen været en tur i studiet og endnu engang er der kommet et single-udspil ud af makkerparrets kreative samarbejde.
Deres fælles projekt “Arena Luanda”, har udgivet en række singler og nu er “Without Words”, den 11. i rækken, klar til at blive lagt på pladetallerknen.
Den gamle pigtrådsmusiker Arne Lund, som også er med til at holde liv i tresser-bandet The Black Batmen, betegner “Arena Luanda” som sin  legeplads, hvor musikken er i centrum. “Det er mig, min guitar, mit studie – og så min gode ven Jon Kjærran. Som tilmed er en alsidig og dygtig musiker”.

Og hvad er det så med det finurlige pseudonym, “Arena Luanda”?
“Jo, da et af de første oversættelsesprogrammer til computere fik mit borgerlige navn, Arne Lund, galt i halsen, så gav computeren mig i stedet navnet “Arena Luanda”. Og hvorfor droppe dét, når det sådan dumper ind ad den digitale bagdør. Og så blev det altså platformen, som jeg lige siden har arbejdet ud fra med studiearbejdet, nye pladeudgivelser og samarbejdet med andre musikere”.

Musikken og al den moderne teknik
“Da jeg i 2010 valgte at gøre endnu mere ved musikken, kontaktede jeg Jon Kjærran, som jeg havde hørt meget godt om. Det viste sig, vi supplerer hinanden fint i vores musikalske arbejde. Fra starten hjalp han mig med at rode sangene sammen ved hjælp af al den her moderne teknik, som man kan putte ind i sin computer. Og det kan han virkelig. Lige siden har Jon været fast partner i mine projekter”, fortæller Arne Lund.

Spillemanden Arne Lund har siden 1960’erne spillet pigtråd, rock, pop, folk og meget andet – og det gør han stadig.

“De sidste godt tre år, har vi indspillet og udgivet ikke færre end ti engelsk-sprogede singler, som kan høres på alverdens streamingstjenester. Ind i
mellem har der været plads til spændende projekter med Odense Symfoniorkester samt nogle med blandt andre Ole Beldgaard, Nalle, Kim Kingo, tekstforfatteren m.m. Anders W. Berthelsen – senest en særlig hyldestblues til den fynske brunsviger-kage”.

Singlerne er modtaget pænt på DR5 hvor flere af dem har været i cirkulation. Nogle uger endda, som de mest spillede. Vi blev især overrasket over, at nogle af vores countryinspirerede sange på engelsk, er blevet så godt modtaget.

“Inden årets udgang afslutter vi rækken og samler derpå musikken på ét album”, fortæller Arne Lund, der er født og opvokset på egnen ved Haarby. Da tresserne blussede op med al den nye musik, begyndte han engageret at skrive sange til sit rockband The Sneakers – på en slags engelsk, som han udtrykker det. I 1968 blev han guitarist i Faaborg-bandet The Black Batmen, som dog kort tid efter blev opløst – og først i 2002 blev det genetableret i forbindelse med “Rock med Rynker” og bandet lever stadig i bedste velgående.

Tilbage i 1980’erne, da folkemusikbølgen rullede hen over det danske land, optrådte han desuden i en længere periode med det populære folkband Opvaavni, som lavede flere plader og ofte var på radio og tv.

Da Kjærran var med i succesrige Killer Queen
Jon Kjærran har som sanger og guitarist i mange år været en særdeles aktiv medspiller på den fynske musikscene. Mange husker ham måske som en del af tribute-bandet “Killer Queen”, som havde et kæmpe publikum på festivalerne – og iøvrigt spillede flere udsolgte huse på Magasinet. Kjærran har desuden et tæt samarbejde med Carsten Bo – til privatfester og dansant. Desuden dukker han op som en del af det band, der optræder med evigunge ørehængere fra Abba’s enorme sangunivers. Og arbejder desuden som producer og teknisk rådgiver.

Hjemme i studiet – og inspirerende afslapning på Hjortø
Siden Arne Lund afhændede sit firma, som solgte reservedele til VVS-branchen, har han hygget sig som komponist og popmusiker – med studiet i sin Folkebo-bolig som omdrejningspunkt.
Når hustruen hører musikken strømme op fra kælderen, så ved hun, hvor manden befinder sig. Oftest i godt selskab med andre spillemænd – især Jon Kjærran. Og dertil et par kolde pilsnere

En helt anden form for inspiration har Arne Lund i mange år fundet på Hjortø i det sydfynske øhav, der med sine fem gårde, otte huse og en købmandshandel, ikke er større end den er til at overskue. Det er et fristed til fordybelse og musikalske sysler.

Arne Lund fortæller:
Den dag min far ville være fyldt hundrede år, kørte jeg til de sydvest-fynsk egne, som var vores. Oplevelsen satte sig i mit sind med en følelse af samhørighed med den rare mand, min far var. Det skrev jeg en sang om og inden vi indspillede den, fandt jeg fars gamle violin frem og symfoniorkestrets Stig Andersen greb straks instrumentet og spillede, så det var en fornøjelse. Jeg brugte også et trædeorgel, som jeg har arvet fra min faster. På den måde bidrog de to søskende til indspilningen af sangen.

 

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...