By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Odense Sommerrevy rykker til Aalborg.
Nej, det er ikke en aprilsnar på forskud, men derimod en klokkeklar kendsgerning, at Odenses succesrige sommerrevy eksporteres til Aalborg.
Det sker mere præcist i september 2020 – og det bliver stort set samme forestilling, som den der præsenteres på Engen i maj og juni.

“Jeg er simpelthen, så stolt og taknemmelig”, fortæller revy-indehaver og skuespiller Lars Arvad, 39, som netop har skrevet kontrakt med Nicolaj Holm, der er  administrerende direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Selve underskrivelsen af den opsigtsvækkende kontrakt foregik i mondæne omgivelser – nemlig ombord i en fem meter lang, hvid limousine, som hentede Arvad i Aalborg Lufthavn. Her havde Nicolaj Holm egenhændigt rullet den røde løber ud for dagens æresgæst, der blev særdeles overrasket over den fornemme modtagelse.

Kontrakten underskrevet i en limousine
Der var stil over det lige fra starten af fynboens besøg.
Kontrakten blev på ganske utraditionel vis underskrevet med sirlig hånd på limousinens bagsæde. Da det var gjort, åbnede Nicolaj Holm limousinens barskab, tog derpå to glas og fyldte dem med champagne, alt mens chaufføren trillede dem til Aalborg Kongres & Kultur Center. Og så blev der skålet for et godt samarbejde.

Straks da kontrakten var underskrevet ombord i den celebre limousine blev champagnen hevet frem fra barskabet – og så blev der skålet. “Tak for aftalen… det kan kun gå godt”. Privatfoto.

Lars Arvad  indrømmer overfor borgkildesblog.dk, at aftalen er karrierens højdepunkt. “Tænk sig, at få lov til at repræsentere min Odense-revy i landets fjerdestørste by. Det er da stort”, siger Arvad, der både er kunstnerisk og administrativ chef.

Den grundlæggende årsag til det sensationelle engagement i akvavit- og Limfjordsbyen er, at det nordjyske publikum, kommer til at se en fynsk sommerrevy i stedet for Cirkusrevyen fra Dyrehavsbakken, som der ellers har været tradition for.

Cirkusrevyens sidste optræden i Aalborg 
I år spiller Cirkusrevyen for 85. gang på Dyrehavsbakken og for 35. og sidste gang i Aalborg Kongres & Kultur Center. Cirkusrevyen ønsker fra 2020 kun at spille på “Bakken”.

“Jeg er glad for at have landet den aftale med klassens nye og succesrige yngling i den danske revyfamilie”, fortæller Nicolaj Holm, som har overtaget styringen af det store kulturcenter efter navnkundige Ernst Trillingsgaard.

Det var heller ikke tilfældigt, at da Nicolaj Holm kom i tanke om revyen i Odense som oplagt afløser for Cirkusrevyen, at han så kontaktede sin garvede forgænger for at spørge, hvad han mente om den tanke. Trillingsgaard svarede, at det var en rigtig idé – så det ikke var det at ta’ fejl af, har Nicolaj Holm selv fortalt.

Ernst Trillingsgaard, der nu er gået på pension, har ofte set Lars Arvads revyer – han var bl.a. fast gæst ved vinterrevyerne og roste ofte “unge Arvads initiativer og gå-på-mod.”

“Jeg er stolt og taknemmelig over, at Nicolaj Holm har tænkt på sommerrevyen, som aftager for Cirkusrevyen”, lyder det fra Lars Arvad.

“Jeg havde drømt om en værdig afløser for Cirkusrevyen her i Aalborg,  men ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi er kommet i hus med Danmarks p.t. mest succesrige revy, som i 2020 bliver Danmarks næststørste revy, når den kommer op til os”, fortæller en veltilfreds Nicolaj Holm, der allerede er blevet kendt som nyskabende chef for det nordjyske kultur-hus. Han tilføjer, at “selvfølgelig skal sommerrevyen spille på store scene i AKKC”.

En nordjysk uge i september 2020
“Jeg er stolt og taknemmelig over, at Nicolaj Holm har tænkt på mig og på sommerrevyen. Vi kommer med frisk energi og moderne tilgang til genren, som jeg tror passer rigtigt god til den nordjyske folkesjæl”, bemærkede revyejeren, da han i aftes rundede blog-residensen, for glædestrålende at fortælle – ikke alene på det helt forrygende billetsalg til den aktuelle revy, men især om den guldrandede aftale.

“Det er naturligvis med ærefrygt og ydmyghed, revyen går til opgaven og jeg ser en seriøs mulighed i et fremtidigt samarbejde. Hele mit revy-team fortjener super cadeau for dette engagement. Det er også deres fortjeneste, at vi hele den første uge i september 2020 skal spille i Aalborg – for første gang”, lyder det fra Lars Arvad, der selv som 18 årig var i en slags mesterlære i Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken, inviteret af revykongen Torben Træsko.

Drengedrømmen gik i opfyldelse
Teatertossede Arvad blev så fascineret af stemningen i revyteltet, timingen på scenen og for det minutiøse samspil mellem teknikere, skuespillere, dansere og musikerne, at han blev bidt af en uhelbredelig revy-bacille.

Efter 14 hektiske og lærerige døgn op til premieren i 1997, som stik-i-rend-dreng for Ulf Pilgaard, Søren Østergaard og Peter Schrøder og de andre stjerner i Danmarks største revy, tog han glædestrålende hjem til forældrene i Fjordager og fortalte, at nu var han ikke længere i tvivl. Han ville ikke alene være skuespiller, han ville også starte sin egen revy. Og den skal også være i et telt.
Drengedrømmen havde spøgt i Lars’ kulisse – ja faktisk lige fra den spæde barndom, hvor han optrådte de steder, det var muligt – også ungdomsårene gik med at skrive tekster og producere revyer og teaterforestillinger.

“Nå, men ta’ nu én ting af gangen”, lød svaret fra de besindige forældre – og knægten adlød. I 2006 blev han uddannet fra skuespillerskolen ved Aarhus Teater og blev derefter fastansat på teatret i to sæsoner.

Tilbage i Odense gik revydrømmen i opfyldelse i 2009, da han ene unge mand investerede i  Odense Vinterrevy på Magasinet – efter 2015-revyen dristede Arvad sig ud i den friske luft – helt ud på Engen, der ellers kun var kendt for hundeluftning, sankthansbål og en årlig promenadekoncert – inspireret af  sin læremester Torben Træsko lejede han et kæmpe cirkustelt, hvor han skabte en spritny revyform. En smuk symbolik er skabt med den overraskende overtagelse af Cirkusrevyens “forpligtelser” i Nordjylland.
Den 9. maj er der premiere på den fjerde sommerrevy i Fruens Bøge. Den femte udgave, næste år, eksporteres også til Aalborg.

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...