By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Da der forleden dukkede en nyhed op fra Elite Teater i Odense var den underskrevet Tine Gudrun Petersen, idet hun  har ansvar for talentfabrikkens markedsføring og pressehåndtering. Primært med henblik på musicalforestillingen  “Fame” på Magasinet i efterårsferien

Straks jeg så navnet, ringede den indre klokke. Det er jo hende med byens velsmagende events, som sætter Odense på det gastronomiske landkort.

Nu dukker hun så op i forbindelse med en musical for spirende scenetalenter. Hvordan hænger det nu sammen? Bloggen vil vide mere – og mit nysgerrige gén kom til sin ret.
Jeg opsøgte Tine Gudrun Petersen, travl, smilende og imødekommende. Først og fremmest iværksætter, kreativ leder og planlægger af ambitiøse foretagender som SPIS! Odense Food Festival og aspargesfesten. Og mere er på vej.
SPIS! er en event-succes med vokseværk, som sætter kvalitet og god smag på menuen. Godt en snes af Odenses visionære restauranter er med på idéen og de kommer hver især med kreative kulinariske udspil.

Serverer asparges 25. maj
“Vel er jeg da stolt af det niveau, som festivalen har udviklet sig til, ikke mindst takket være fantastisk samarbejde, med en række parter”, siger Tine Gudrun Petersen, som driver event-, kommunikations- og formidlings-virksomheden Gudrun&Co . som fokuserer på gastronomien og de fynske råvarer.

“Vi er spå heldige, at vi har overtaget opbygningen og afviklingen af den store aspargesfrokost, som siden sin spæde start for en halv snes år siden, er blevet odenseansk folkeeje – og som stadig er i stadig udvikling. Vi hyldes den fynske asparges lørdag 25. maj under åben himmel i Farvergården på Brandts – hvor der er lagt op til en hyggelig eftermiddag.
Byens ypperste køkkener bruger den hvide asparges  som det centrale element i opfindsomme lette anretninger fra Danmarks have – suppleret af forfriskende øl fra fem fynske bryggerier, som ifølge brygmestrene matcher asparges-retterne”.

“Alle ved selvfølgelig, at de bedste danke asparges vokser på Fyns sydlige egne. Så råvarerne kommer skam fra øen. Det er dem, som serveres den 25. maj, hvor vi for tiende gang serverer skønne retter ved langbordene – takket være en række fynske restauranter som er parate til at deltage aktivt i årets hyggeligste forårstradition”.

Lasse Lomborg Winkler, t.v. er som instruktør og læremester guld værd for uddannelsen af de unge. Han bearbejder desuden det originale manuskript, så det passer til Elite Teaters produktion. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Tine Gudrun Petersen lægger ikke skjul på, at hun selv har hang til velsmagende fynsk mad og drikke – og hvad dertil hører. I det hele taget, så mener eventmageren, at “vi skal være rigtig stolte over de fynske råvarer og den enestående kulinariske kultur, som Fyn er så rig på”

Dit liv er bogstaveligt talt fyldt med mad og festivaler, men hvordan kommer musical-genrens så ind i dit arbejdes hverdag?
“Det er vigtigt, at vi også tænker på den åndelige føde”.

“Så længe jeg kan huske, har jeg været begejstret for musicalgenren, idet jeg i mange år selv har spillet musicals på amatørplan – blandt andet på Frøbjerg Baunehøj. Genren er god og gedigen familieunderholdning med et farverigt miks af musik, sang, dans, og smukke kostumer som trandenscerer sprog, alder, og sociale klasser. Så jeg ved, hvor givende det er.”

Tine Gudrun Petersen husker med glæde da hun som teenager fik store oplevelser og gode kammerater på Frøbjerg Festspillene. Så hun kender genren og stemningen inde fra.
“Heldigvis oplevede jeg også ikoniske Erik Bent Svendlund som instruktør. Et fantastisk inspirerende menneske”.

Medvirkede i Frøbjerg Festspillene seks somre
Tine Gudrun Petersen har de senere år været en del af Elite Teaters ambassadør-gruppe, så det lå til højrebenet, at hun med sine kompetencer skulle været med til at give Elite Teater et skub fremad, ind i fynboernes bevidsthed, som en del af byens kulturliv.

“Elite Teater md det spirende teatermiljø byder på noget af det bedste musicalteater for amatører, jeg har set i Danmark. Og jeg har set meget. Scenen er springbræt for unge, som søger en professionel teater- og musicalkarriere. De unge er godt klædt på, takket være instruktør og læremester Lasse Lomborg Winkler”, forklarer  Tine Gudrun Petersen med de mange jern i ilden.

Ud over sin opgave som ambassadør for Elite Teater, så er hun næstformand i Odense Bæredygtighedsråd, aktiv i FilmFyns Advisory Board samt i Destination Fyns Advisory Board (erhvervsfremme via turisme og kultur) – og så har hun en bibeskæftigelse som timelærer i events på UCL Lillebælt.

Holder åbningstalen på havnen
Når vi nu er ved Tine Gudruns mange gøremål i byens liv, så bør det tilføjes, at hun fredag den 24. maj holder åbningstalen ved Havnekultur-festivalen klokken 16,45 på Havnepladsen. Årets tema på den anderledes havnefestival er “nysgerrighed”, og den titel falder fint i tråd med talerens sans for at skabe aktiviteter ud udfordre byens borgere til at være nysgerrige – rundt i byen. Og på havnen.

For som der står i Havnefestivalens program-intro, så ønsker man med temaet, at inspirere alle til at være åbne overfor nye muligheder – og gå på opdagelse. Det er netop dét, som event-kvinden Tine Gudrun inviterer til – i sin dagligdag. At gå på opdagelse og se mulighederne i sin egen by….

Odenses borgere bør være stolte over den kulinariske rigdom, der dukker op overalt – den er en stor gevinst for byen, mener idémageren Tine Gudrun Petersen. Privatfoto,

Det er en pligt at engagere sig
“Odense er jo en fantastisk by, at gøre noget for –  både for byens borgere og for besøgende”, siger eventmager Tine Gudrun Petersen, som mener, at det bør være en pligt for enhver borger på en eller anden måde, at deltage aktivt i lokalområdets udvikling.

“Selv bliver jeg motiveret af, at samarbejde med innovative mennesker, som vil byen noget positivt. Dem er der heldigvis mange af i Odense. Jeg forsøger også at lære min datter, at man bør engagere sig i sin by og sit samfund.”

“Det er en gave, at få lov til at bidrage til flere forskellige ting inden for bæredygtighed, mad og kultur, som kan ses, mærkes, opleves og smages. Det er derfor, jeg engagere mig i kultur over en bred kam. Det er jo fantastisk”.

Og tilbage til Elite Teater. Billetsalget ér netop begyndt – og der audition for unge scenetalenter, den 7. og 8. juni.

(Læs evt. den anden artikel om Fame-forestillingen her på bloggen)

 

 

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...