By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Lars Arvad, 39, overrasker igen.
Som et særdeles effektfuldt punktum på sin 10. og mest succesrige revy, løfter revydirektøren sløret for næste sæsons to nye navne i Odense Sommerevy – navne som skal supplere revyplakatens faste indslag Vicki Berlin, Thomas Mørk og Lars Arvad selv.

Navnene er Mathilde Passer, 26 og Stig Rossen, 57. Det er særdeles spændende navne. Ingen af dem har revyerfaring – og fælles for dem begge er, at de er revydebutanter, men også at de i årevis har set en udfordring i at afsøge deres kunsteriske grænser.

Jublenede “ja tak”
Derfor havde hverken Mathilde Passer eller Stig Rossen svært ved at svare “jublende ja tak”, da Lars Arvad ringede og spurgte, om de kunne tænke sig at spille sommerrevy næste år. Det kunne de begge – det eneste men var, at de skulle have en travl kalender til at gå op i en højere helhed. Det problem løste de hurtigt.

Ikke nok med at Passer og Rossen skal spille sommerevy i Odense – i maj og juni. Endda to gange – for hele revy-produktionen flytter til Ålborg i september, hvor de overtager Cirkusrevyens forpligtelser.

“Jeg er utroligt stolt over, at kunne præsentere Mathilde Passer i sin debut som revyskue-spiller. Hun har charme og udstråling og bliver revyscenens nye fund”,  forudser Lars Arvad.

Dirch Passers barnebarn 
Og jo den er god nok. Mathilde Passer er datter af Josefine Passer og barnebarn af dansk revys største navn gennem tiderne, den ikoniske skuespiller og komiker Dirch Passer.
Så hun har ikke charmen, sit sprudlende humør og fandenivoldske skuespillertalent fra fremmede.
Mathilde Passer er uddannet på Den Danske Scenekunstskole i Århus i 2018 – iøvrigt samme sted, hvor Lars Arvad blev uddannet i 2006.

Mathilde Passer teaterdebuterede i foråret – med masser af anmelderroser – i musicalen “Jeg er sgu min egen” på Nørrebros Teater, hvor hun havde hovedrollen som fandenivoldske Annie.
Titlen på genfortolkninger af Klaus Rifbjergs klassiske filmsucces “Jeg sætter min hat som jeg vil”, passer som fod i hose til Mathilde Passer, som i høj grad sætter hatten som hun vil og markerer sig selvbevidst  -“som sin egen”.

Giver genlyd i trædemøllen
Der er ingen tvivl om, at valget af de revymæssigt uerfarne navne vil vække genlyd i den traditionsbundne revy-branche. Men Lars Arvad er afklaret, og har det helt fint med sine debutanter. For som han siger, så er
det vigtigt, ja nærmeste en pligt, at vi får friske kræfter bragt ind i trædemøllen, så det ikke er de samme skuespillere, der kører i ring.
“Når de nye navne så alligevel vækker genklang, så synes jeg, det er lykkedes både at give publikum noget, de vil have, men bestemt også udvikle revyen og fastholde det, vi ved, der virker”.
“Jeg synes i al beskedenhed, at det er lykkedes at skabe både genkendelighed og fornyelse med 2020-holdet. Vi har som branche en vis forpligtigelse til at kaste nogle nye navne i puljen en gang imellem”.

Efterspurgte Stig Rossen
Mens nyuddannede Mathilde Passer må betegnes som et ubeskrevet blad på revy-, teater og underholdningsscenen, så står det anderledes til med altid efterspurgte og alsidige Stig Rossen, som bor i et østfynsk landsbymiljø med sin odenseanske hustru, Nina og deres børn.

Når Rossen ikke optræder på teater eller med soloshows, som sig selv, så er han på landevejen med hyldestshows som “Stig og Vennerne” (Bamse), John Mogensen-tribute og “More Jacks” (Four Jacks) – samt de mange julekoncerter.
“Jeg elsker dem alle, jeg elsker mit publikum og jeg vil elske at spille revy, det føler jeg mig overbevist om. En ny verden skal udforskes”, siger Stig Rossen – der som gæst har set samtlige sommerrevyer.

Går benhårdt efter sine klare mål
– Det er ikke mange internationale revystjerner, Danmark har fostret, men her er han. Stig er afsindigt professionel og satte sig som helt ung nogle klare mål og gik benhårdt efter dem. Han har humor og har fundamentet i orden. Han er uddannet fra en af Londons førende skuespillerskoler, men han er også en af dem, der deler vandene, selv om han er en af de skuespillere herhjemme, der har den største fanskare.

Stig Rossen har haft adskillige musical-hovedroller, har også spillet “seriøst teater” på bl.a. Odense Teater. I England har han stjernestatus efter sine mange år i hovedrollen som Jean Valjean i The Misérables – og så har han desuden udgivet 16 albummer med meget forskelligt repertoire.

Jan Schou var unge Rossens instruktør
“Helt revydebutant er jeg dog ikke”, fortæller Stig Rossen. “Som ganske ung, var jeg med i en revy i Kolding, hvor jeg boede – en revy med unge talentulde amatører. Det er også min eneste revy.”

Én af dem, som husker unge Rossens debut på revyscenen i 1983, er Jan Schou, som lige nu er igang med sin 46. revysæson – og den 21. rottefælde-revy. Mens Schou lavede varieté på Sans Souci, blev han spurgt, om han ville instruere revyen. Det ville han gerne.
“Jeg kan skam godt huske den unge popsanger til optagelsesprøve, hvor han var den eneste, der var klædt i det kostume som passede til revyen. De andre kom bare, som de var.  Allerede der, så vi perfektionisten Stig Rossen. Selvfølgelig blev han optaget, men hvilket indtryk han gjorde i selve revyen, står ikke klart i min erindring. Det er jo 36 år siden”.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...