By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments
Klar til at danse ind i et magisk liv – let på tå
Balletbørnene i Odense har allerede – traditionen tro – booket sig ind i Rådhushallen, hvor de som en slags juleforestilling opfører en inspirerende ballet-udgave af H.C. Andersens eventyr “De vilde svaner” om den lille prinsesse Elisa, som lever lykkeligt med sine 11 brødre – og om faren som er konge, som finder på at gifte sig igen – han er nemlig forblændet af den nye dronnings skønhed og trolddomsmagt, så han sender Elisa bort, samtidig med, at dronningen forvandler brødrene til svaner. Der lurer et drama.
Så snart sommerferien er overstået går Det Kongelige Teaters balletskole-børn igang med at træne og øve intenst til den magiske optræden i byens hus.
Dukker op i bybilledet 
Inden da er balletskolen i Jernbanegade repræsenteret flere steder i bylivet – bl.a. ved H.C. Andersen Festivals i midten af august og i forbindelse med efterårsferien midt i oktober, hvor balletbørnene optræder   ved “Den magiske festival”.
Og for de børn – og forældre – som pønser på deltagelse i optagelsesprøverne, så hold øje med tid og sted. De første optagelsesprøver for de mindste danselade børn foregår lørdag den 5. oktober. Senere i februar 2020 foregår Det Kongelige Teater – Balletskolen Odenses næste optagelsesprøver – for de lidt større børn.

Forstander for Det Kongelige Teater – Balletskolen i Odense, Inge Fjord.

En moderne friskole
Balletskolen er en moderne friskole med profil af kulturinstitution. Der tilbyder en unik grunduddannelse inden for klassisk ballet og moderne dans i et innovativt læringsmiljø, hvor dans, dannelse og boglig uddannelse danser sammen.

“På Balletskolen foregår skolegang, det kalder vi Læseskole, og dans/balletundervisning samme sted, men er opdelt for at skabe klarhed over den boglige og kunstneriske del”.
“Det fungerer rigtig godt for eleverne, og det betyder, at de ved, hvornår der er dans og ballet og hvornår der er boglig undervisning. Udover en grunduddannelse som danser, får eleverne også en skolegang, der svarer til folkeskolens. Skolen har en balletlinje og en danselinje, fortæller forstander Inge Fjord, som er stolt over, at balletskolens elever stadig er en markant del af Odense kulturliv. Og at børnene dukker op overalt , hvor de med ynde og færdigheder passer ind i helheden.

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...