By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Det er helt vildt det her. Først var det dejligt at få sangene ud på album, og nu er bandet samlet, og vi er gået igang med at øve”, fortæller Jørn Jeppesen solist – og orkesterleder.

Odenseanske Jeppesen var Kim Larsens musikalske ven, rådgiver og impresario i over tyve år. Da Kim Larsen døde, realiserede den alsidige spillemand drømmen om selv at komponere, skrive sange, lave plader og selv, at stå i spidsen for et band. Det gør han nu – for kvintetten “Jeppesen”.

Sidst i august udsendte han debut-udspillet “Odense Banegård”, og nu hvor pr-arbejdet for pladen er kommet på afstand, er bandet gået i øveren.

“Efter ikke selv at have hørt albummet i ret lang tid, så sad jeg i aftes, og lyttede det hele igennem sammen med min hund, Messi – som var pænt ligeglad, men jeg blev meget glad for at genhøre sangene”, skriver Jeppesen på sin Facebook-side. “Sangene er ligesom de skal være, hvis de skal tegne et sandfærdigt billede af mig lige nu. Og det skal de. Ellers kunne det jo sådan set også være ligemeget med at have lavet dem”.

Bandet begyndt at øve
Næste kapitel er koncerterne, og derfor er Jørn Jeppesen og hans særdeles kompetente band med Jesper Haugaard, bas og Jens Langhorn, trommer, eks Kjukken samt Lars Rahbek Andreasen, keyboards og guitaristen Mikkel Grue begyndt at øve op til koncert-turen. Bandet “Jeppesen” har verdenspremiere fredag den 25. oktober på Tobaksgaarden i Assens, og 2019-touren omfatter derefter syv spillesteder – turen rundes af på Dexter i Odense den 23. november.

Der bliver en ny tur i 2020, og der er planlagt foreløbigt fire koncerter.

“Det bliver fedt at rearrangere sangene fra “Odense Banegård”  og iøvrigt sætte en forhåbentligt interessant koncert sammen. Det er helt nyt…”, skriver 52 årige Jeppesen på opslaget.

 “Mænd med måner, damer dåner, og blev bløde som smør, hvis de tør” . Nej den er ikke med på “Odense Banegård”, men på Kim Larsen & Kjukken; Mine damer og herrer, 2010

Den oplagte titel
“Originalt og skævt”, kalder Jeppesen  soloudspillet “Odense Banegård”, iøvrigt uden referencer til Kim Larsens smukke “Perron Gare du Nord” (1974) fra Gasolins “Stakkels Jim”-lp eller til Johs. V. Jensens geniale prosadigt “Paa Memphis Station” (1906).

Jørn Jeppesen: “Jeg er vild med banegårde og noget skulle pladen jo hedde”.
Det var netop her på banegården i Odense, hans “voksenliv” begyndte at ta’ form, da han som nyudklækket sparekasseassistent fra Store Heddinge, i start-90’erne valgte at slå sig ned i Odense. Ikke som sparekasseassistent. I første omgang valgte den unge stevnsbo at ernære sig som bar- og værtshusmusikant. Han husker bl.a. jobs på havneknejpen Sprogø – til den lyse morgen, hvor især lønudbetalings-fredagene var lange, hårde og underholdende.

Han mødte sit livs Anita under et engagement på en lidt pænere café længere henne ad gaden. Hun elskede fra første blik Jørns musik og historier, blev senere gift, fik børn og har været sammen lige siden. For nyligt fejrede Anita og Jørn sølvbryllup.

Ved talk-showet på Stiften holdt Anita styr på pladesalgs-regnskabet mens Jeppesen fik en sludder med kunderne. Foto: J. Borgkilde.

Apropos album-titlen, fortæller Jeppesen om sit første møde med byen, der fik så stor betydning for ham. “Da jeg stod foran banegården og fik øje på Slottet, sagde jeg til mig selv; “Hold da op, det er sgu flot, det skulle de da ikke have gjort”.

Da arkitekten Heinrich Wenck i 1912 tegnede banegården i nybarok stil i røde sten, lod han sig inspirere af Odense Slots enkle arkitektur og hvide facade, så de markante genboer kunne stå i kontrast til hinanden.

De tanker tyngede formentlig ikke unge Jeppesen, da han arriverede sin kommende by.

Lige nu varmer han sit spritnye band “Jeppesen” op til en turné, som fredag 25. oktober har koncertpremiere på Tobaksgården i Assens.

Og nej bandet tager ikke toget, for Assensbanen blev nedlagt i 1966. Derimod hopper  “Jeppesen” på tourbussen med Mr. Ming alias Jens Karmdal ved rattet. Han styrede pligtopfyldende tourbussen for Kim Larsen og ço. helt tilbage til tiden med Bellami og Bell Star.

Så er Jeppesen og co godt kørende.
Tiderne skifter.

 

 

 

 

 

Related Posts

Efter godt 52 år i dvale er Overgade forlænget med 60-70 meter og forvandlet til et lille torv ud...

“Som revychef siden 2009 har jeg oplevet meget, men aldrig har jeg mærket en begejstring, som den...

“Hold da helt op. Der er sket noget siden jeg var her sidst. Helt utroligt. Se det nye Carl...