By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

http://webcam.museum.odense.dk/…

Kluk ind i kikhullet – eller omvendt – og tænk og drøm forlæns… frem til labyrinthaven med de skyggefulde buske – oplagt til gemmeleg.

Nu hvor mørket falder på, tidligere og tidligere, er det en fornøjelse at beskue det farverige, uendelige  lysshow, som fra toppen af højhuset på hedengangne Fisketorvet, kaste fantasifulde kaskader af blinkende lysstråler ud over det spritnye Carl Nielsens- og idylliske H.C. Andersen-kvarter – samt ikke mindst Det nye H.C. Anderens Hus’ byggeplads, med dets kraner, betonmure, træværk, maskiner, folk i gulve veste og kæmpemæssige rotunder opleves nu i tankevækkende splitsekunder som arbejdende romantiske kunstværker.

Et midtby-arkitektonisk fænomen, som manden, til trods for han formentlig aldrig har været her, åbenbart har udtænkt – med en banebrydende synergieffekt mellem midtbyens lokaliteter. 

Som kunstneren ved skabelsen af sit nonfigura-tive værk, ændres det ulogiske sammenhæng dag for dag i et i uforløst helhedsindtryk.

Nu hvor mørket falder på, er det en eventyrligt oplevelse at beskue spændende storby-højhus-kampagner for natåben i Bilka, slagtilbud i Søndersø og bundopgør i ishockey. En berigelse af byrummet som byens vise fædre og mødre visionært og fremsynet forlængst har lovliggjort. Og ikke agter at ændre noget ved. En epokegørende aftale er en epokegørende aftale.

Nu hvor mørket falder på, sendes nymodens neon-reklamer i ét festligt og farverigt bombardement af blitzende farver, som ganske gratis changerer helt ind i stuerne i bl.a. Carl Nielsen-kvarterets herskabelige milliondyre lejligheder, ja helt hen til TBT Towers liebhaverboliger. Og har dystre tiders populære mørklægningsgardiner har oplevet en renæssance.  

Nu hvor mørket falder på, når strålerne fra storbyreklamerne ud i alle kanterne af det ellers bælgravende mørke HCA-byggehul – og selv på Odeon’s store hvide facadevægge, skabes der liv, som er bagtæppet til en Nik og Jay-koncert. Det hele er en del af de ganske gratis oplevelser i kulturpakken for byens skatteborgere.

Rotunderne (hvor øverste trediedel fyldes med luft og ikke andet) skygger svalende, og hjælper genboerne i Bangs Boders bindingsværksidyl af med de værste solstråleforbrændinger.

Nu hvor mørket falder på, kan borgerne passende sende undrende blikke ind gennem klukhullerne i plankeværket til byggepladsen fra Bangs Boder. Så bør det være ganske vist, at sende fantasi og tanker frem til sommeren 2021, når hele molevitten står klar til åbning og festivitas – og Kejserens nye klæder. En verden i forandring.
Og hvad indre fremtidsbilleder angår, så er det heller ikke svært at forestille sig labyrint-haven (museets tag) med 7-8 meters høje buske (til at gemme sig bag) folde sig ud i ultramoderne lyssætning. 

(Tanken på en råkold søndag)

God fornøjelse.

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...