By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Billetsalget går helt fantastisk. Vi er lige nu over 1100 solgte billetter foran sidste år – på samme tid”, beretter direktøren for Odense Sommerrevy Lars Arvad, som har svært ved at skjule sit kronisk gode humør – ja for tiden er han nærmest i julehumør. Det kommer vi tilbage til.

“Jeg er stolt og lykkelig over det flotte billetsalg. Vi må jo gøre noget, som falder i folks smag. Et par af årsagerne til det tidlige boom kan være, at publikum vil være sikre på, at få billetter til præcist de dage, som de har sat af i kalenderen – men også, at der mange som er vildt nysgerrig efter at opleve det nye hold”, lyder det fra direktøren.

“Når publikum bestiller billetter, hører vi typisk, at de er spændt på at se, hvad Dirch Passers barnebarn Mathilde og musicalstjernen Stig Rossen kan udrette på en revyscene. Det kan jeg godt forstå de er. Det er den nysgerrighed, vi vil skabe…”.  Ud over de to revydebutanter omfatter holdet garvede Vicki Berlin, Thomas Mørk og chefen selv.

Det overraskende engagement af Stig Rossen og Mathilde Passer er med til at realisere Lars Arvads drøm om at kombinere nyskabende revy med den klassiske.
“Vi bygger bro mellem moderne stand-up og klassisk revy – det er en lang og spændende proces, som vi langt fra er færdige med”, fortæller Lars Arvad, der haft haft loyale Vicki Berlin og Thomas Mørk med i teltet siden sommer-premieren i 2016. Samarbejdet med legekammeraten Thomas Mørk stammer tilbage fra vinterrevyerne 2011 og 2012.

Siden har de udviklet sig et unikt venskab, såvel privat som kunstnerisk.
“Vi er to vidt forskellige kreative mennesker, men alligevel passer vores kemi sammen på den gode  måde. Vi sidder ikke lårene af hinanden, men mødes, når der er behov for det og det drager vi begge nytte af”, påpeger Arvad.
Lige nu idéudvikler alsidige Thomas Mørk designet til scenetæppet, dekorationen og scenografien på Danmarks største  revyscene. Han har de senere år stået for den detaljerede dekoration.

“Jorden rundt i 80 dage”
Ellers har Thomas Mørk rigeligt at se som i rollen som Passepartout på opdagelsesrejse med Jacob Morild alias Sir Phileas Fogg, prinsesse Aquda, som i virkeligheden hedder Lisbeth Kjærulff samt Kim Hammelsvang, som den (vel)oplagte Sherlock Fix. De flyver rundt med Flemming Jensens let omskrevne Jules Verne-klassiker “Jorden Rundt i 80 Dage”, som lander i Nyborg 26. oktober. Sjovt nok er alle fem tæt tilknyttet revyscenen.

Er der tre som står sammen, så er det Lars Arvad (40 kilo siden), hustru Michelle, som er revyens HR-chef samt Thomas Mørk. Foto:OS.

Og så til noget helt andet

En tur til Aalborg
I 2020 skrives revyhistorie, når den odenseanske kulturinstitution eksporteres til Aalborg.
For når sommerrevyen 13. juni lukker ned for sin femte udgave i Fruens Bøge, så ændres de koreografiske rammer, så de tilpasses Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor revyen Odense-revyen opføres i september. Som afløser for Cirkusrevyen.

“Vi har en aftale med kongres- og kulturcentret om at komme med vores revy flere år frem. Jeg lover, vi vender tilbage til den fynske muld, hvor vi hører hjemme”, lyder det beroligende fra direktionen.

Så er det jul igen
Som om det ikke var nok, så er legekammeraterne Arvad og Mørk også igang med at opbygge Odeon’s julefrokost-show, som Lars Arvad for fjerde gang skal forsøge at holde styr på. Det er første gang, han har fået overtalt Thomas Mørk til at være med i løjerne.
Når de muntre herrer slår pjalterne sammen og tilmed får klædeligt selskab af Sara Gadborg, som lover at gi’ den hele barmen, så ligner det et pikant krydderi til en vellykket julefrokost – seks aftener fra 29. november til 14. december. Odenseanske Sara Gadborg får iøvrigt sin fynske revydebut næste sommer i Rottefælden.

“Vi er i fuld gang med prøverne, og det er ikke svært at komme i julestemning. Hold da helt op, hvor vi griner. Jeg kan kun komme i godt humør af, at arbejde sammen med de to herlige mennesker”, siger Arvad som for et par år siden var på revyturné med Sara Gadborg.

Lars og Michelle har med blandt andre Michael Eglin, teknisk produktionschef for lyd- og lys netop været på inspirationstur i Berlin.

Inspirationstur til Berlin 
“Joe, så vi har noget at se til”, bemærker den adrætte skuespiller og revychef med et stort smil.
Sammen med det legendariske “Rejseholdet”, har han netop været på den årlige inspirationstur som denne gang gik til Berlin.

“Vi overværede blandt andet det spektakulære “Vivid Grand Show” på Friedrichstadt-Palast – et medrivende og imponerende show på Europas største scene med overdådige kostumer, imponerende lyd og lys, hvor farefulde elementer af Cirque de Solei også er en del af den røde tråd. Hvorfor tal til Las Vegas, når vi har Berlin lige om hjørnet.”

“Vi tog os også tid til at kikke nærmere på den historiske Filmpark Babelsberg i Potsdam, som i over hundrede år har været den tyske filmindustris mekka, dér hvor Marlene Dietrich i sin tid indspillede sine banebrydende film og her, hvor nazisterne under 2. verdenskrig producerede stærkt manipulerende propagandafilm og her, hvor DDR-regimet producerede film – bl.a. børneserier til tv, som blev solgt til Vesttyskland – og som kunne ses her i landet .
I dag omfatter temaparken historiske- og filmrelaterede udstillinger og forlystelser for hele familien, et forrygende stuntshow med bulder og brag samt ikke færre end 21 studier – idet og ude, hvor der dagligt indspilles tv-serier og biograffilm.

“Det er vigtigt, hele tiden at lade sig inspirere, opdatere tidens trends og udvikle spirende idéer. Det gjorde jeg i høj grad i den kulturelle smeltedigel. Man bliver i godt humør af at besøge fantastiske Berlin, der døgnet rundt oser af det hele”.

 

 

Related Posts

Kanal 5’s tv-kommentator Zak Egholm fortalte før kampen mod Østrig, at Sepp Piontek netop var...

Jeg elsker karmen … vindueskarmen   Sol sol kom igen,Solen er min bedste ven – igen. Længsel efter...

“Operationen lykkedes, men patienten døde”. Det lykkedes at sætte en forrygende Odense Vinterrevy op,...