By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Revygenren elsker tal. Især gode publikumstal. Sådan er det også i Rottefælden, hvor  Pia Ullehus er på vej ind i sin 25. sæson som direktør for landets ældste revyteater – eller som hun udtrykker det; “sydfyns kulturelle fyrtårn”,

Her snupper revy-veteranen Jan Schou sin 22. sommer øverst på plakaten i Caroline Amalieskoven i Svendborg. Jan Schou er én af revyscenens sværvægtere.

Det er eventyrligt at arbejde med sommer-revy hele året, siger Pia Ullehus. Foto: Rune Buch. 

Gadborg revydebuterer
Alsidige Sara Gadborg, garvet revy-, teater- og musicalpige, debuterer på den klassiske revyscene. Hun spiller lige nu Pejseshowet med blandt andre Mikkel Schrøder, som iøvrigt har fået genvalg efter sin forrygende rottefældedebut – i sommer. Og som i 2020 serverer et stykke med bart.

Alsidige Rikke Buch Bendtsen går i fælden for tredie gang. Hun var også på plakaten i 2014 og 2015, hvor hun afslørede et alsidigt talent.

Revyens garvede kapelmester Jens Krøyer er for 19. gang med i løjerne. Guy Moscoso luke alike Groucho Marx stiller igen med smil, klarinet, tværfløjte og sax – som han har gjort siden 2007 – og så er der Ole Caspersen som på trommer og slagtøj, spiller op til sin niende tur i skoven.

Sidst men ikke mindst, så er instruktøren Carsten Friis igen sikker på holdet. For fjerde gang skal han med kærlig, herlig hånd, smil og akkuratesse svinge instruktørstokken.

Revyen Rottefælden, som i virkeligheden hedder Svendborg Sommerteater, er en gammel svend. I 2020 er det 137. sommer i streg , der i skal spilles revy i det selvsamme gulstenshus. Kunne det dog bare tale, det gamle teater- og revyhus, så havde det mange gode historier at fortælle. Så kunne den festlige historie, men alle de legendariske navne passere revue.

Stolt over holdet
“Jeg er fantastisk stolt over holdet, med den perfekte blanding af talent og rutine – revyen har aldrig været mere frisk, rørig og still going strong end den er nu”, fortæller Pia Ullehus fra revyens vinter-domecil, lige over Lørups Vinstue i Odenses eventyrkvarter – med udsigt til HCA Hotellet og Odeon, der hvor Rikke Buch Bendtsen i en helt anden rolle, skal underholde til flere julefrokoster med sit discofile band.

“At have med revyen, at gøre gennem snart 25 år, er i sig selv et fantastisk eventyr”, lyder det fra Pia Ullehus, som allerede er begyndt at tælle ned til  premieren tirsdag den 4. juni.

“Hele holdet glæder sig allerede helt vildt…det kan ikke blive sommer hurtigt nok”.

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...