By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Man behøver ikke pas, men derimod helst god tid, når Tidens Samling, museet for klæder, form og bolig, tager os med på en tidsrejse – tilbage til 1960’er som var kulturelt, økonomisk og teknisk banebrydende.

Frem til den 14. december fortæller udstillingen “Ung i 60’erne” os, at det på alle måder revolutionerende årti forandrede vores hverdag. Det var ti på én gang glade, fandenivoldske og turbulente år – ikke alene herhjemme, men over hele kloden.

Danmark hyggede sig med babyboom, ungdomsoprør, frigørelse, Famølejr og fed beatmusik – inspireret af udenlandske koryfæer som f.eks. Beatles, Stones, Kings, Deep Purple, Cream, Morrison, Hendrix, Cliff, Elvis og alle de andre, som satte nye standarder for den rytmiske musik.
De glade 60’ere huskes også for de år, hvor ungdommen smed hæmningerne og en del af tøjet, kreationerne blev mere pikante med ultrakorte nederdele og hotpans. Den huskes også for den økonomiske udvikling, kildeskatten og fuld beskæftigelse som skabte en hidtil uset høj levestandard i form af boliger, biler og ferierejser til udlandet. En velstand som for første gang i Danmarks-historien blev den brede dele af befolkningen til del. Det var svært for den almindelige dansker, at skjule optimismen.

Os der var så heldige, at være ung i 60’erne nikker genkendende til de farvestålende flower power-klæder, mahognymøbler, billeder af helte og pyntegenstande og effekter, man skulle tro var vundet i en tombola. Medierne blev revolutioneret – aviserne droppede blyet til fordel for computeren, og gamle Gutenberg ville have vendt sig i graven, hvis han vidste det.

 

 

 

Related Posts

Fælles for de internationalt højt anerkendte kunstnere, med hver sine kreative rigdomme, betegner...

Når man er bare en lille smule nysgerrig efter at se hvor langt man er kommet med arbejdet omme bag...

Da Anders W. Berthelsen, 68, sprogdoktor, forfatter med meget mere, sidst i 70’erne og i starten af...