By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Der var mening med galskaben, da et par borebisser over et par dage og meget højlydt, borede sig vej gennem en tyk betonvæg – fra Det ny H.C. Andersens Hus-byggepladsen og fluks ind til den nye parkeringskælder, som er i niveau med gulvet i det underjordiske digter-museum.

Hullet syner ikke af meget på Odenses største og mest komplekse byggeplads, men det bliver en værdifuld del af den særlige publikumsservice for besøgende som kommer kørende i bil til den kommende eventyrkælder, som, hvis alt går vel, åbner i sommeren 2021.

Cirka midt på illustrationen anes svagt det krumme trappeforløb. T.v. de private huse i Hans Jensens Stræde. Modellen fra myndigheds-projektet giver indtryk af en døgn-åben offentlige have, som er identisk med et frodigt tag oven på museet.

“Hullet i betonmuren bliver bilisternes direkte adgang til Det ny H.C. Andersens Hus”, bekræfter Asger Halling Lorentzen, formidlingschef i Odense Bys Museer.

Gæsterne vandrer op ad et kroget trappeforløb
Han oplyser, at fra parkeringskælderen under den nye Fisketorvs-bebyggelse og det nye grønne område med letbanen kørende tværs igennem, kommer HCA-gæsterne til at vandre ad et sirligt kroget trappeforløb udi en såkaldt sunken have. Finurlige detaljer som havearkitekterne har gjort meget ud af.

“Det bliver et smukt møde med eventyret lige midt i den pulserende by”, forudser Asger Halling Lorentzen.

Gæsterne ankommer bogstaveligt talt midt inde i det frodige haveanlæg – og ledes i direkte kurs mod museets hovedindgang, som placeres til højre for “det lille gule hjørnehus”, digterens fødehjem i Hans Jensens Stræde og bag den karismatiske mindehal”.

Midt i byggevirvaret, under det sted hvor Bør-nekulturhuset Fyrtøjet lå, anes hullet i beton-muren, i midten t.v. for det halvrunde modul. Også p-kælderen anes. Foto: Torben Madsen.

Særlig service for gæster som kommer i bil
Med hullet i betonmuren, hvori der etableres et særligt dørsystem, er der altså tale om en særlig service for de HCA-gæster, som vælger at parkere i den netop udvidede parkringskælder, som har plads til godt tusinde personbiler.

Lige siden planen om det nye HCA-Hus blev vedtaget, har det været et must, at få klarlagt  parkeringsforholdene for de mange besøgende. Dog bliver der ikke plads til turistbusser i kælderen.
Det er begrænset, hvor mange busser, der er plads til i Sortebrødre Stræde ved HCA-hotellet.

 

 

 

Related Posts

MEXIKANSK RESTAURANT ÅBNRR I CAFÈ-CITY Den eksotiske palet af internationale køkkener i  city...

Jeg elsker karmen … vindueskarmen   Sol sol kom igen,Solen er min bedste ven – igen. Længsel efter...

“Operationen lykkedes, men patienten døde”. Det lykkedes at sætte en forrygende Odense Vinterrevy op,...