Det er slut med at observere, undres, nærlæse og lade sig informere om “det nye Odense” – om Carl Nielsen- kvarteret fra Hans Mules Gade, hen over Nørregade, Fisketorvet, I. Vilh. Werners Plads, Albani Torv, Torvegade, Overgade samt området ved H.C. Andersens Hus, som nu bliver til en åben park.
Fra Gade til By meddeler, at miniature-udstillingen åbnede ”Den røde Infoboks” den 29. februar 2012. Og at det kapitel af byhistorien nu er slut.
Den røde Infoboks stod først ved Fisketorvet, men blev flyttet til Albani Torv i 2016 for at gøre plads til byggeriet.
Derfor solgte Fra Gade til By den røde Infoboks for en million kroner og flyttede derefter såvel projektsekretariat som udstillingen til Odense Rådhus – eller rettede til lokalet som, som i 38 år husede byens turistkontor.
Det imponerende tal fortæller en hel del om borgernes interesse for at se og høre om al det der ske i bymidten.

Først var udstillingen – og mødelokaler – indrettet i en rød boks, en to etagers markant bygning, placeret ved den nedlagte del af Thomas B.Triges Gade, for foden af højhuset mellem Overgade og Vestergade. Da byggeriet pressede på, blev Den røde Infoboks, flyttet 100 meter mod syd og blev genbo til vægtergården og Danske Bank.
Da infoboksen også stod i vejen for byggeriet, blev den solgt for en million – og da Odense Byråd skandaløst besluttede at nedlægge turistbureauet, som blev afløst af et par varecykler med brochurer, blev lokalet på rådhuset mod Vestergade, ledigt – og dermed blev der fore præcist et år siden plads til byudviklings-udstillingen.
Derimod forlyder der intet fra overraskelsernes hus, hvad de velkendte lokaliteter på den velkendte adresse, nu skal bruges til.
Seneste kommentarer