By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Vi præsenter igen en eventyrlig gave til byens borgere i anledning af julen”, fortæller Inge Fjord, forstander på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense.

Også i år er “juleforestillingen” koreograferet og fortalt frit efter inspiration af et H.C. Andersen-eventyr. Denne gang De vilde Svaner – og den opføres i rådhushallen i byens hus.

Inge Fjord glæder sig til igen at vise byen, hvilken lærdom som udvikler sig i den røde bygning i Jernbanegade.

Denne gang har skolen valgt at fortolke De vilde Svaner som dansefortælling. Det er et eventyr som indeholder alle H.C. Andersens velkendte ingredienser – fra intriger til drama.

Den onde dronning har skumle planer
Historien handler i al sin korthed om pigen Elisa, hendes elve brødre, prinser var de og deres far, kongen, som gifter sig med en rigtig ond dame, som tilmed ender med at blive dronning, som forvandler de elve brødre … og så videre og så videre.

“Her oplever vi kombinationen af klassisk ballet og moderne dans eksplodere, når skønhed, forbandelse og forvandling strides – og vi følger den lille piges modige kamp om retten til at tie og kampen for at kunne tale for at frelse sine brødre…”

Det er også fortællingen om tre generationer af kvinder.

En ny og berigende måde, at opleve et eventyr visualiseret af elever fra Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og fra den gymnasiale dansegrunduddannelse DGU.
Forestillinger på Rådhuset opføres fredag 13. december kl. 17.00 (premiere, primært for inviterede gæster). Lørdag 14. december kl. 13.00, 15.00 og 17.00. Søndag 15. december kl. 13.00, 15.00 og 17.00. Gratis entré til alle forestillinger.

Der er skoleforestillinger tirsdag 17. december kl. 10.00 og 12.00, onsdag 18. december kl. 10.00 og 12.00 samt torsdag 19. december kl. 10.00 og 12.00.

De vilde Svaner blev første gang offentliggjort den 2. oktober 1838. Da var Andersen 33 år.

 

Related Posts

Efter godt 52 år i dvale er Overgade forlænget med 60-70 meter og forvandlet til et lille torv ud...

“Som revychef siden 2009 har jeg oplevet meget, men aldrig har jeg mærket en begejstring, som den...

“Hold da helt op. Der er sket noget siden jeg var her sidst. Helt utroligt. Se det nye Carl...