By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Guitarerne hænger sirligt, side om side – på rad og række.
En potentiel kunde går rundt og kikker på de glinsende instrumenter med kenderøjne, og snupper næsten ubemærket en Høfner, sætter lettere for-overbøjet højre ben på en skammel, placerer guitaren på knæet og lægger an til et par strofer.
Here Comes the Sun
Here comes the sun, and I say
It’s all right
Little darling, it’s been a long cold lonely winter
Little darling, it feels like years since it’s been here…

Uden at fortrække en mine rækker han guitaren ud i strakt arm, kikker på den som det er et nyfødt barn, vender og drejer den, tager en dyb indåndning og hænger den tilbage.
Det blir sgu nok den…”, lyder det lavmælt og Claus Vang supplerer med et par tekniske detaljer – og med prisen… og tilføjer på sin rolige facon, at han bør huske; det er vigtigt, at jeres kemi passer sammen. Du skal jo regne med, sagde han, at I skal tilbringe mange gode timer i hinandens selskab.

Kunden kikkede udi det fyldte lokale; “Det er du sgu ret i…”

Blandt de musikalske venner, som kom forbi Claus Vang (tv) og hans nye butik med rødvin og æbler var Ole Beldgaard fra Odense Banden (Menasis og Forvirringen). Foto. J. Borgkilde.

Claus Vang, som altid har haft passion for musik, og er en velkendt profil i det odenseanske musikliv, både som musiker og instrument-forhandler, har netop åbnet Musikhuset på Skibhustorvet – overfor Kvickly.

Bedømt efter gæsterne til åbningsreceptionen, har han en stor bekendskabs- og kundekreds fra de fleste musi-kalske miljøer. Fra symfonien til inkarnerede rock, pop, jazzmusikere og musik-skoleelever – og dem, som har det fint med at hyggespille ved den knitrende kamin.

Blev glad for Skibhus-kvarteret 
Claus Vang, som har været vellidt instrumentforhandler i flere år, var medejer af en butik i Bolbro indtil han for et par år siden rykkede ind i et kælderlokale på Skibhusvej. Han blev så begejstret for kvarteret, at han valgte at komme op i lyset – og begynde en ny epoke i en ny større butik torvet, hvor der er mere plads til instrumenter, rådgivning – og strengeleg.

Spillemanden Claus Vang har netop udvidet sortimentet i strenge …. for i musikkens verden er en streng er ikke bare en streng, som bruges på både bratsch, cello, ukulele, kontrabas og guitar.

Mest til violin og folk
Selv er han mest til violin – eller mandolin og folk. I sine yngre dage havde han en række herligt hektiske år med bl.a. det akustiske folkband Bix Bearnaise samt i Søren Hjuler Band og Wheelers Fortune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...