By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Hjalmer Larsen har masser af succes.
Senest har odenseanske Hjalmer, 24, scoret sig et sikkert julehit, idet  unge Larsen for et år siden fik til opgave at har skrue kendingsmelodien til TV2’s julekalender “Tinka og kongespillet” sammen.

Siden dengang har den unge troubadur gået stille med nyheden, så stille og hemmelighedsfuldt, at det først er nu, historien kommer frem. Historien om julekalenderen, som er opfølgeren til seersuccessen Tinkas juleeventyr 2017.

Kuriøst er det, at farmand, Kim Larsen, for 21 år siden, sagde nej tak til at skrive musikken til og iøvrigt selv medvirke i netop TV2’s julekalender.
Skuespilleren sangeren og sangskriveren Kim Larsen havde ellers først sagt ja tak, men da han fik at vide, at legetøjsgiganten Fætter BR skulle være sponsor, så vendte han kajakken, slog hælene i og sagde, “nej tak, det bliver desværre en julekalender uden mig, når Fætter BR vil dukke op som sponsor”. Kim Larsen nåede mildt sig aldrig at være begejstret over nogen form for sponsorer. Han har bl.a. bedt om at få revet store ølreklamer ned fra en scene, inden han besteg den for at give koncert.

Landshistorien om Larsen og Fætter BR var iøvrigt en solonyhed i Stiftstidende – og den blev krediteret i alle landets medier. Den dag blev der solgt flere aviser end normalt af den årsag.

Havnegade 100 emmer af skibshistorie
Odense Staalskibsværft blev anlagt i 1918 på et område nord for byen ved Odense Kanal. Det var det eneste værft, A.P. Møller selv etablerede, og stålskibsværftet kom til at levere mange skibe til rederiet  med de blå skibe, som sejlede på de syv have.
Udflytningen til Lindø ved Odense Fjord var gennemført i 1959. Her kunne man tage fat på bygningen af langt større skibe og bygge dem i sektioner. Sidste nybygning fra det gamle Odense Staalskibsværft kom i 1965,
I dag ejes området af ejendomsudviklingsfirmaet Søtoftegaard A/S. Bygningerne udlejes til forskellige formål under det lidt misvisende navn Odense Kanalby.
Odense Staalskibsværft er et af de få bevarede eksempler på de succesfulde og efter danske forhold meget store industrivirksomheder, som især opstod i årene omkring 1. verdenskrig. Værftet rummer karakteristiske bygninger primært fra anlægsperioden.

Bog om Odense-vægtere med historier fra de varme lande
De historiske nattevægtere har mange historier og anekdoter at fortælle på deres ture ad snirklede stier, stræder og gader. Hvilket kan læses andet sted på bloggen, vedrørende den ny formand for vægternes støtteforening.
“Der er ikke to aftener som ligner hinanden, når de fire vægtere skiftes til at foredrage den obligatoriske vægtergang, der begynder ved indgangen til Den Gamle Kro i Overgade, når klokken er slagen ni – aften. Vægter Per Henrik Jepsen er holdets alt vidende historiefreak. For at give rundgangen tog historierne substans, står han gerne på hovedet i historie-bøgerne i sin grundige research. Det gælder historien om HCA-kvarteret fra Odense Å og Nedergade til det nye Carl Nielsen Kvarter og Hans Mules Gade og Odeon, dér hvor vægtergangen per tradition foregår.

Snart udkommer bogen om de historiske Odense-vægtere. Forfatteren, vægter Jepsen, ses yderst til venstre. Foto: Vægterens Venner 

Så meget stof (til eftertanke) har vægternørden Per Henrik Jepsen samlet, at der nu også er stof til en vægtig nattevægter-bog med illustrationer, skæve vinkler og historiske informa-tioner – om nattevægterne i hele landet i al almindelighed og i Odense i særdeleshed.

Imidlertid er han løbet ind i helt nye informationer, som han også vil have med i bogen, at han har bedt Forlaget Mellemgaard om at tilføje et par nye kapitler, samt at udsætte udgivelsen af  “Om vægterne i Odense og det øvrige kongerige”, som skulle have været klar til julehandlen. Så nu håber han, den bliver klar til næste sommer, som optakt til sæsonen 2020. De historiske vægteres 27. sæson.

Jeg er en glad og stolt idiot
”Ordener hænger man på Idioter”
skrev P. A. Heiberg i 1790. Jeg var dog en glad og stolt idiot, da rektor Erik Knudsen efter et bestyrelsesmøde på UCL – Erhvervsakademi & Professionshøjskole overrakte mig Ridderkorset som synlig påskønnelse af min indsats.
I en halv snes år var Peter Zinck formand for henholdsvis Tietgen, Erhvervsakademiet Lillebælt, Danske Erhvervsakademier og nu UCL Erhvervsakademi & Professionshøjskole – og har arbejdet målbevidst for at styrke de erhvervsrettede ungdomsuddannelser og praksisnære videregående uddannelser.

Stærke navne sørger for juleunderholdingen på Odeon.

Revy-snak backstage
Når Sara Gadborg i al sin pragt og vælde har kastet glans over julefrokostshowet i starten af december på Odeon, så kan det være, hun sætter sig hen i et hjørne backstage og damesludrer med Rikke Buch Bendtsen alias Disko Lydia og forsanger i plagiat-party-bandet Diskofil, som spiller til julebal i Nisseland. I 2020 skal de festlige kvinder for første gang stå på samme revyscene – i Rottefælden. Showets mandlige entertainere Lars Arvad og Thomas Mørk kan passende sætte sig hen i et andet hjørne og snakke om, hvor langt de er kommet med en helt anden revy, nem-lig sommerrevyen på Engen.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...