By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Hej Borgkilde, hvordan går det…”
Helt fint, hvad med dig?…
“I dag er jeg rigtig glad. Det kører godt lige nu”, siger Hjalmer Larsen, storsmiler og tager hætten op over sin obligatoriske cap, som har afløst Lille Per-huen.
“Jeg er i gang med at lancere mit nye album. Og folk er glade. I morges var jeg i Go’ Morgen Danmark – og jeg har lige spillet nogle numre og signeret covere inde i butikken. Hyggeligt, når gamle venner k0mmer og lytter og får en sludder”, lyder det fra den 24 årige sanger og sangskriver i et hjørne af miniaturebaren, efter overstået tjans i RecordPusher i Overgade, et behersket stenkast fra barndommens gade.

Netop RecordPusher var for relativt få år siden et åndehul, hvor Hjalmer droppede ind og lyttede til de seneste vinyludspil og fro at få en opdaterende sludder med pladepusheren selv, Bo Ellegaard, som stadig troligt står bag sin lille disk, klar med kvalificerede svar på spidsfindige spørgsmål udi rockmusikkens forunderlige verden.

Denne sene eftermiddagsstund, er teenageren fra kvarteret, forvandlet en ung stilsikker fyr, nu i rollen som stjerne in spe, som med guitar og karismatisk stemme giver akustiske prøver på sange fra sit livs første album “Midt I En Drøm Eller Noget Der Ligner” med tolv popsange, der netop er sat i handel – og heldige lp-købere kunne få en hilsen skrevet på coveret.

Og Hjalmer er lige midt i en drøm, en god drøm…. indrømmer han-

Rockfotograf Camilla Lundbyes studie af en dybt koncentreret Hjalmer under et soundcheck. Photo/copyright: Camilla Lundbye

På Posten til april
På spørgsmålet, om sangene fortrinsvis handler om damer og kærlighed, svarer han; “ja da”, og tilføjede “og om drømme”·
“Men også om stor ensomhed og stor sorg, og følelsen af at sidde alene … og sange, som kommer fra håbet om, at i morgen alligevel bliver bedre…”, fortæller Hjalmer-

Mans han drak sit glas fadøl ud, small talkede han med sin impresario og rådgiver Henrik Sørensen og med Morten Østlund, spillestedsleder på Posten og Dexter, som begge har Hjalmer på plakaten.

Han skal netop videre til lydprøve på Dexter, hvor han samme aften (onsdag) spiller for et totalt udsolgt spillested..
Allerede søndag 24. november er han tilbage på fødeøen, denne gang for at give akustisk koncert på Kammerateriet i Svendborg.
Lørdag 4. april runder han vinter- og forårstouren af på sin anden hjemmebane, Spillestedet Posten.

En tur ad mindernes boulevard: “Husker du, da du havde en drøm om at blive en berømt cykelrytter”, Foto: Henrik Sørensen.

Lægger sangstemme til årets tv-julekalender
Dem som ikke kan få nok af Hjalmer Larsens glade stemme, kan glæde sig til at se eller lytte sig frem til 24 december-aftener i streg, hvor han synger den gennemgående sang i årets TV 2’s julekalender ”Tinka og kongespillet” – den længe ventede efterfølger til seersuccesen ”Tinkas juleeventyr” fra 2017.

Hjalmer har ikke alene skrevet julesangen “Kongespil”, men han lægger også sangstemme til de 24 eventyrlige afsnit.

Han fortæller, at han skulle holde på julehemmeligheden i næsten et år. Så længe siden er det, at han fik opgaven at skrive sangen – og indspille den. Nu må vi se om sangen bliver det hit, mange eksperter spår.

“Det har været rigtigt sjovt, at være en del af kalenderen, men nej, jeg medvirker ikke selv, som mange vist tror, siger Hjalmer, søn af Kim Larsen.

Da Kim  Larsen sprang frsa julekalender for 21 år siden
Det er kuriøst nok ikke første gang, Larsen-familien er involveret i et julekalenderprojekt på TV 2.
I 1998 var det nemlig meningen, at Kim Larsen ikke alene skulle have skrevet og sunget sangene til julekalenderen ‘Brødrene Mortensens Jul’, han skulle også selv have spillet rollen som baggårdssangeren Rudolf. Og børn i alle aldre glædede sig

Imidlertid valgte Kim Larsen at springe fra i begyndelsen af projektet, da det gik op for ham, hvor meget “Fætter BR” fyldte som storsponsor på julekalenderen. Det endte med, at TV2 valgte BR-Legetøj frem for Kim Larsen, som i hele sin karriere konsekvent var imod al form for reklamer og sponsorer på og omkring scenen – og altså her på tv. Den støj foragtede han.

At ejeren af Fætter BR, legetøjskoncernen BR Legetøj, gik konkurs for præcist et år siden, på 20 års dagen for den famøse julekalender, nævnes kun for helhedens skyld.

Her på blokken drister vi os til at love, at der skabes julestemning i de små hjem – ikke mindst takket være julesangen i “Tinka og Kongespillet” – og at de fleste børn nok skal få det legetøj, og de fan-plader, de ønsker.

 

 

 

Related Posts

MEXIKANSK RESTAURANT ÅBNRR I CAFÈ-CITY Den eksotiske palet af internationale køkkener i  city...

Jeg elsker karmen … vindueskarmen   Sol sol kom igen,Solen er min bedste ven – igen. Længsel efter...

“Operationen lykkedes, men patienten døde”. Det lykkedes at sætte en forrygende Odense Vinterrevy op,...