By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Sangeren, musikeren og komponisten Jørn Jeppesen er i al almindelighed fascineret af banegårde og i særdeleshed af Odense gamle Banegård. Så det var ikke tilfældigt, at han valgte at kalde titelnummeret på sit debutalbum for Odense Banegård.

Når Jeppesen introducerer nummeret ved koncerterne, så fortæller han bl.a. om den vinterdag i 1988, da han kom ind med firetoget og straks blev fanget af stemningen i den smukke gamle banegård. Siden har han været betaget af ventesalenes særlige atmosfære.

Musikerne i “Jeppesen” har fynske rødder: Det er f.v. Jørn Jeppesen, Jesper Haugaard, Lars Andreasen, Mikkel Grue og Jens Langhorn. Pr-foto.

Egentligt var bodegamusikeren Jørn Jeppesen blot på gennemrejse med guitaren på ryggen. Han ville tjene lidt lommepenge til dagen og vejen som natværtshus-musiker. Og så ellers bare videre – ud i verden. Men sådan gik det ikke.

Unge Jeppesen blev hængende – og da han kort efter mødte sit livs kærlighed, Anita, var det ikke svært at blive overtalt til at blive i byen og slå rod i den fynske muld. Jørn
og Anita har været sammen lige siden.

En snes år med Kim Larsen
Efter godt tyve år med Kim Larsen & Kjukken, de første 15 som impresario og de sidste år desuden som guitarist og korsanger, valgte Jørn Jeppesen relativt kort tid efter Kim Larsens død, at skrive sin musik og samle et band, og dermed realisere drømmen fra teenage-årene i landsbyen Klippinge på Stevns.

Når Jeppesen skal rundt i landet, så tager han altid toget. Det finder han mest behageligt – både når han skal tænke, hvile eller arbejde .

Nu for eksempel, da han for et år siden i al hemmelighed rejste i pendulfart mellem Odense og København, for at arbejde på soloalbummet i Medley studiet, da var banegården i Odense, det naturlige udgangspunkt.

Samlede sit nye band
Med kræsen hånd og brug af sit musikalske bagland, samlede han i starten af 2019 sit nye band “Jeppesen”, som han siden oktober har været på turné med. Det er Mikkel Grue, guitar, Lars Andreasen, keyboard samt de tidligere Kjukken-musikere Jesper Haugaard, bas og Jens Langhorn, trommer.

“Jeg er uendeligt glad for, at dette brave hold af eminente musikere gider spille med mig, det finder jeg dybt inspirerende”, erkender Jeppesen og tilføjer, at “de løfter niveauet betragteligt og publikum har været utroligt glade for dem på første halvdel af vores turné med mine banegårds-sange”.

Mødet i banegårdens mylder
“Mærkeligt nok, så spiller Odense Banegård som location også en rolle i etableringen af bandet. Det var nemlig midt i mylderet på banegården, at jeg stødte på min gamle ven fra Killer Queen-tiden, Mikkel Grue, som, viste det sig, rent musikalsk huserer i genrer fra fra rock og pop til folk. Han har bl.a. spillet med Michel Belli, Poul Krebs, Maria Lucia – og bandet Tumult. Og senest med de internationalt anerkendte folk-artister Harald Haugaard og Helene Plum.

Koncerten med er en musikalsk alsidig og intens oplevelse. Jeppesen i midten med karis-matisk hat, t.v. Mikkel Grue. Foto: J. Borgkilde

“Nu er det jo ikke sådan, at jeg står vagt på banegården, for at tjekke hvem der kommer og går”, griner Jørn Jeppesen. “Men tilfældighederne har da også lov til at spille med – i det hele taget, så tror jeg temmelig meget på skæbnen”

“Da jeg helt præcist fredag den 1. marts, skulle med toget til København for at fortælle om mit nye karrierevalg og den nye single i “Go’ aften Danmark…”, da var det jeg mødte Mikkel Grue på banegården. Efter en kort snak og et skulderklap aftalte vi, at tale videre i telefonen, så på vej fra København ringede jeg til Mikkel og kort tid før toget var i Odense, havde vi en mundtlig aftale klar”, siger Jeppesen.

Tid til booker- og impresario-jobbet
Jørn Jeppesen har tidligere stået på mange store scener, bl.a. på Roskilde og Langeland, med kult-bandet Killer Queen, men på grund af travlhed med sin nyåbnede musikbutik PFM Management, måtte Jørn Jeppesen for år tilbage skrinlægge det populære orkester. Det skete ved en heftig og mindeværdig afskedskoncert lørdag den 11. februar 2006 på Tobaksgaarden i Assens.

Jeppesen fik dermed tid til at passe PFM med en række kendte kunstnere og ikke mindst impresario-jobbet hos Kim Larsen og Kjukken. Den over tyve år lange Kjukken-epoke sluttede i realiteten den 30. september 2018, den dag Larsen døde.

Jørn Jeppesen arbejdede førhen på mange personlige sange, men da Kim Larsen & Kjukken optog det meste af hans tid, gik komponisten i dvale.

Relativt hurtigt efter dødsfaldet med mange praktiske gøremål som Larsens impresario, nære ven og familiens rådgiver, genoptog den garvede troubadour sangskriveriet og begyndte så småt at sammensætte sit nye band, han kaldte “Jeppesen” som havde premieren den 25. oktober 2019.
Og hvorhenne? Jovist, i præcist den samme sal på Tobaksgaarden i Assens.

“Så med næsten 14 års mellemrum, stod Mikkel og jeg igen side om side og på samme scene, som da vi lukkede og slukkede for Killer Queen. Og lige dér blev en ny epoke, med “Jeppesen” startet op. Tilfældighed på tilfældighed, livet er dejligt skørt”, lyder det undrende fra Jeppesen.

Dér er jo min nye guitarist
“Da jeg mødte Mikkel på banegården, for første gang efter flere år iøvrigt, sagde jeg til mig selv, at dér er jo min nye guitarist. Og det var han. Jeg huskede Mikkel Grue som en fin fyr og en dygtig guitarist – og jeg er rigtig glad for at have ham med bandet”, bemærker Jørn Jeppesen.

Mikkel Grue er iøvrigt gift med operasanger og revyskuespiller Kiki Brandt og uddannet rytmisk musiker på konservatoriet i Odense. Nu bor familien på Amager.
I det hele taget, så er det et større logistisk opsamlingsarbejde den garvede chauffør Jens Karmdal alias Mr. Ming skal ud på, når kvintetten skal samles – for bandets medlemmer bor temmeligt spredt.
Mr. Ming selv bor i Odense, Jørn Jeppesen i Skovs Højrup ved Søndersø, multimusiker Lars Andreasen, tidl. Middelfart, er producer i et pladestudie i København, bassisten Jesper Haugaard bor på Frederiksberg og trommeslageren Jens Langhorn, tidligere Fielfraz og Kjukken (2015-2018), bor på Hindsholm.

Ekstra på fredag
Resten af touren omfatter bl.a. to koncerter på Fyn – en ekstrakoncert på fredag den 10. januar på Dexter i Odense og fredag den 13. marts på Bastionen i Nyborg.

 

Related Posts

MEXIKANSK RESTAURANT ÅBNRR I CAFÈ-CITY Den eksotiske palet af internationale køkkener i  city...

Jeg elsker karmen … vindueskarmen   Sol sol kom igen,Solen er min bedste ven – igen. Længsel efter...

“Operationen lykkedes, men patienten døde”. Det lykkedes at sætte en forrygende Odense Vinterrevy op,...