By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Premiere eller ej.
Det var med blandede følelser Rottefælde-holdet mødtes den 4. juni i Caroline Amalieskoven.

Følelserne blev tilmed smaskvåde. Meningen var nemlig at holdet skulle mødes under bøgene – men regnen pisklede ned over Svendborg, og så måtte rotterne inden for i det gamle teaterhus – hvor foyeren udgjorde det for festlokale. Selve Rottefælde-lokaliteterne har Baggårdsteateret nemlig overtaget, nu hvor der ikke spilles revy. Ikke for at spille teater, men for at foretage nogle justeringer af lokaliteterne – og en smule ombygning. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Covid-19-virussen har været et trist bekendskab for hele branchen, idet 19 ud af RevyDanmarks 21. revyteatre har aflyst – og deler dermed skæbne. Årsagen til at to, Esbjerg og Menstrup, gennemfører er, at de har premiere i august. Til den tid bestemmer statsminister Mette Frederiksen dog om de må gennemføre.

Revyfolket er aldrig blevet beskyldt for, at mangle hverken kreativitet, fantasi eller et festligt gén, så der blev smilet og skraldgrinet gennem tårer og øsende regn i det hermetisk lukkede selskab. Skuespillere, musikere, teknikere, instruktør, administration og chefen selv, rottede sig bogstaveligt talt sammen og banker en mindre fest op. De holdt en vis afstand og sprittet af. Og skålet.

Og så var der kørt en vaskeægte pølsevogn op foran revyhuset – premiere-traditionen blev skam overholdt

Den lavtflyvende kinesiske flagermus skal ikke bestemne det hele, så derfor mødtes det sluttede selskab på dagen, hvor den historiske revys 137. sæson skulle være begyndt. Selv to verdenskrige kunne ikke stoppe Rottefælderevyen. Men det kunne en ondskabsfuld global virus.

Mikkel Schrøder og Jan Schou: “Uanset hvad der sker, om det regner eller sneer, så vender vi tilbage til byen – vi elsker jo revyen”.

Mikkel og Jan er klar
Den uformelle sammenkomst blev et uofficielt farvel til Rikke Buch Bendtsen og Sara Gadborg, som næste sommer er optaget af andre opgaver.

Så det blev ikke comeback for Rikke Buch og Rottefælde-debut til Sara Gadborg i denne omgang. De festlige kvinder udelukker dog ikke, at de vender tilbage en anden god gang. Hvis de får lov. Hvem der skal afløse dem er endnu ikke offentliggjort.

“Desværre er Rikke og Sara optaget, men til gengæld lover jeg, at såvel Mikkel Schrøder som Jan Schou er med næste år, hvor der er premiere torsdag 3. juni – sæsonen varer frem til den 14. august – og jeg glæder mig allerede helt vildt”, fortalte direktør Pia Ullehus.

Jan Schou, som stod foran sin 22. sæson i fælden, lægger ikke skjul på sin mentale nedtur på grund af aflysningen. “Jeg acceptere situationen,  men det er altså svært, sagde den garvede revystjerne, som ser frem til at rejse til sit elskede Berlin, hvor han i 14 år har haft en lejlighed. “Jeg har sikret mig togbillet, og nu vil jeg altså afsted – noget skal der ske”, siger Jan Schou, som første gang i 46 år ikke spiller sommerrevy.

Akkurat som de seneste 12-14 år, tager han i starten af det nye år på Schou Tur til Herning. Inden da optræder veteranen med “Høstfesten – det store Morten Korch show” på Borreby Gods, med sit nye filmmelodi-show “Toner fra strimlen” på det fine gamle teater i Maribo, og så skal han selvfølgelig “ud i foreningerne” med en gavesæk fyldt med juleskæg – og sange.

Intet er som det plejer – intet bliver som det plejer. Heller ikke i showbizz.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Kanal 5’s tv-kommentator Zak Egholm fortalte før kampen mod Østrig, at Sepp Piontek netop var...

Jeg elsker karmen … vindueskarmen   Sol sol kom igen,Solen er min bedste ven – igen. Længsel efter...

“Operationen lykkedes, men patienten døde”. Det lykkedes at sætte en forrygende Odense Vinterrevy op,...