By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Indrømmet.
Osvald Helmuth er ofte dukket op i mit indre tankespind, når jeg som i dag skuede ud over den spektakulære byggeplads i forhaven, som så småt er ved at ta’ form – og som lidt efter lidt forvandles til Fyns største turistmagnét.

Hvordan hænger det så sammen. Efter som Osvald Helmuth såvidt vides aldrig har optrådt “med noget H.C. Andersen”, så kan det lyde lidt småskørt. Hvilket det vel også er.

I midten ses HCA Museets kommende indgangsparti, der som så meget andet i projektet, udføres i præcist afmålt træværk.

Men, men. Den estimerede film- og teaterskuerspiller, komiker, visesanger samt revykunstner, reciterede i 1963, tre år før sin død, den skønne revyvise “Opad eller nedad” med omkvædet “Det er ikke til at se, hvad der er opad eller nedad” – eller “Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det”. Velkendte ord fra revyforfatteren Erik Leth lette pen…

Dér har vi så linket til Osvald Helmuths revy-viser fra tresserne. For det er lige netop ikke til at se, hvad der er opad eller nedad – nede på byggepladsen.  Eller for den sags skyld, hvad det er, hvis man ikke lige ved det. Men man har vel love til at fantasere, som den gamle digter var så god til.
Lige nu er fascinationen rettet mod den stort set lydløse opbygning af hovedindgangen – fra Hans Jensens Stræde. Den skimtes bagerst på billederne t.v. for Mindehallen.
I de senere dage, inklusive lørdage, har kranfører Freddie, med imponerende sikker hånd  hejst den ene tonstunge træværksstolpe på plads efter den anden. Stolpe op og stolpe ned.

Alt andet lige, så er det et imponerende syn, når stolpen – eller bjælken om man vil – passer på millimeteren, som fod i hose.

Og jo. Det hele er ved at ta’ form, nu, hvor der er over et år til åbningen af museet H.C. Andersens Hus.

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...