By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Og så siger de, at der ikke er så mange turister i byen. Endnu.

Jamen, nogle er der da. Konstaterede bloggens udsendte for nylig.

Som nu for eksempel de mange forventningsfulde gæster, som troligt stod i kø – lige virus 19 tæt nok, måske? –  for at vente på,  t komme inden for i det magiske hus i Hans Jensens Stræde, dér hvor digteren H.C. Andersen muligvis blev født for 215 år siden. Men født blev han. Det er ganske vist.

Efter en trist mennesketom periode, så pyntede byens gæster på de toppede brosten i Hqns Jensens Stræde. Foto;: John Borgkilde

”Jeg kan høre på gæsterne, at de i højere grad vælger at blive i byen lidt længere end tidligere. Altså med overnatning. Det er da en positiv udvikling og skaber omsætning – og så er der overvejende danskere i køen”, lød det tilfreds fra den flinke  kontrollant i døren, som med persontæller holder styr på, hvor mange som går ind og ud. Der må nemlig være ni besøgende i det bare 72 kvadratmeter verdensberømte eventyrmuseum”

Sådan vil ”corona-politiet” ha’ det – og sådan får de det – og godt for det.

”Kapaciteten regnes ud efter, hvor mange kvadratmeter der er til rådighed”, forklarede den rare damen, mens hun trykkede to nye gæster ind.
”Det er derfor, så mange står i kø helt over til souvenirbutikken. Heldigvis tror jeg, at de gæsterne får mere ud af besøget i fødehjemmet nu, hvor de ikke står på nakken af hinanden”, lød kionklusionen.

Selvom omgivelser og interiør har ændret sig i de 112 år, så kan besøgende let fornemme, hvor lavloftet og trangt, der var i de små stuer – hvor lille Hans Christian formentlig sår loftet fra sin vugge.

Allerede i maj 1807 – altså godt to års efter fødslen – flyttede han med forældrene til det lille hus i Munkemøllestræde.

Der boede 3-4 fattig-familier i huset på hjørnet– med delekøkken og farens skomagerværksted. Kommunen købte i 1905 hjørnehuset og byggede om til museet, som åbnede i 1908 og som siden har været Odenses største turistattraktion – med flere millioner gæster.

Var der pænt besøg i det gule fødehjem, så var der til gengæld ikke meget at se til i det rullende turistkontor som er identisk med en trehjulet cykel.

Det står endda på flere sprog

”Men der har været fin interesse”, forklarede den unge mand med brochurerne under regndækken i plastik.

Vender gæsterne tilbage om 12-14 måneder, altså sidst på sommeren 2021, så får de lidt mere plads at gå rundt i – endda i et helt andet tog mere digitaliseret museumsunivers, som i øvrigt også skal hedde H.C. Andersens Hus, og hvor besøgende kan risikere at fare vild på de ikke færre end 5.600 kvadratmeter over tre etager, som ”eventyrhuset” til den tid omfatter..,

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...