By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Lars Arvad har spillet adskillige roller i sit skuespillerliv. Men den aktuelle hovederolle ville han gerne havde været foruden. Rollen er hans livs sværeste.
Direktør og revyejer for Odense Sommerrevy har sammen med sit hold af rådgivere og nære medarbejdere kæmpet en hård kamp for at få en revy op og stå, mens Fruens Bøge stadig står i fuld flor.
Det viser sig, at Arvad har flere modspillere i denne kamp, som ene og alene handler om Corona Covid-19-virussen og forståelsen af et virvar af påbud, forbud, restriktioner og anbefalinger om at stå sammen hver for sig, og iøvrigt at huske på at overholde to meters reglen. Men fra hvornår, spørger revyfolket, som mangler svar på mange spørgsmål? Det gælder også spørgsmålet, om revyerne får tildelt hjælpepakker – og om der virkelig er hjælp at hente i de pakker. Spørgsmålene tårner sig op.

For Lars Arvad, 40, handler det ikke alene om at kæmpe for sit livsværk, sommerrevyen i det smukke revytelt, som lige nu skulle have stået på Engen mellem sø og skov – og have været i fuld gang med den 5. sæson, som var på nippet til at blive meldt udsolgt.

I spidsen for 21 revyer
Som nyvalgt formand handler det også om den branche han har været en del af i snart 12 år. Og som han er talsmand for. Det drejer sig om ialt 21 revyer rundt i landet. Som han mange gange har informeret om, når medierne har interviewet ham i forbindelse med revy-teatrenes svære situation.

Lige efter nytår valgte branchens medlemmer den innovative fynbo til formand for revysammenslutingen og han var pavestolt over den gestus,der blev ham til del. Med i bestyrelsen kom iøvrigt hans fynske kollega Pia Ullehus fra Rottefælden. Og dén problematik, havde de ikke lige set komme.

Nu er det så, han spiller en helt ny rolle han spiller. Som i sin handling er langt fra revy eller lystspil, men mere en thriller eller drama. Og der er ikke ret meget at grine af i dobbeltrollen, han nu optræder i – som via sin optræden især på tv “landskendt, velformulerende revy-formand”.

Mange video-møder
Bestyrelsen – med medlemmer fra Hjørring til Nykøbing Falster – holder en mængde koordinerende video-møder, med det formål, at blive enige om at fælle fælles strategier til glæde for alle 21 revyer. På vegne af foreningen, holder han sig dagligt underrettet via kulturministeriet og regeringen, som han så ofte som muligt fortæller, hvor vigtigt det er at bevare så vigtigt et stykke kulturelt arvesølv, som dansk revy med 170 års historie på bagen.
Revyen er i sin historiske substans en seriøs del af teaterlivet og demokratiet, og nu er det vist på tide, at revyen tages alvorlig på de bonede gulve – også midt i en Corona-krise.

På RevyDanmarks hjemmeside skriver formanden denne opdatering; “RevyDanmark følger regeringens og sundhedsmyndighedernes retningslinjer, men i øjeblikket er situationen omkring afvikling af landets revyer desværre uafklaret. Vi henviser til de enkelte revyers egne hjemmesider for nærmere information. Pas på jer selv og hinanden!”

“Det begynder at se dystert ud med hensyn til at spille revy i år”, bemærker formanden. “Vi har i Odense udskudt revyen til senere på året, men det er endnu ikke lykkes at få svar på, hvordan det skal eller må foregå. Og det er uholdbart. Så hvis vi ikke bliver klogere på det meget snart, så kan vi ikke i Odense garantere, at vi kommer til at spille i år. Det er trist. Det samme gælder for alle revyerne, men det er ikke op til mig at bestemme om de spiller eller ej, men jeg kan i hvert fald konstatere, at det ser svært ud!, forklarer Lars Arvad i et interview med I Scene – som er et uafhængigt og upartisk medie for teater, revy, stand up m.m.

Kæmper for eksistensen
Mediet I Scene spørger RevyDanmarks formand. om muligheder og løsningsforslag for revyerne – samlet ?
Dertil svarer han, at det vigtigste arm, at få kæmpet en hjælpepakke hjem, som er tilmed lavet decideret til det formål at undgå, at revyerne går konkurs, hvis vi ikke kan spille. Så hårdt er linjerne trukket op.
“Derudover arbejder vi på, at få svar på, hvad der skal til, hvis vi kan/må spille. Men altså… det er jo en fuldstændig vanvittig situation, vi står i. Der er mange, der skriver, at vi “bare skal lave en online revy”. Men revy er også at mødes, at opleve sammen, at grine af det samme – live. Det er alt det, vi ikke må!”

Mange teatre er gået online med produktioner og nye tiltag – er det noget, I arbejder med I revyerne, spørger I Scene?
“Vi har ikke noget i gang lige lige nu. Alle har naturligvis fået den idé også, men det er jo ikke online underholdning, der mangler lige nu. Det er det fysiske møde med vores publikum. Men vi udelukker ikke noget. Revyfolk er kreative… så nu må vi se…”, lyder det fra Lars Arvad, revychef og formand.

Selskabelig forening
Og så runder formanden af med følgende alvorsord;
“Jamen Corona-krisen ER en katastrofe for os alle! Ingen tvivl om det. Vi er meget sårbare og vil også være det fremover. Derfor vil jeg også som formand igangsætte en proces, hvor vi sammen kigger med friske øjne på foreningens muligheder. Men vi må for alt i verden ikke lade os slå ud”.

“Foreningen RevyDanmark har indtil krisen, mest været en selskabelig forening med et fagligt islæt. Det har vi været fuldt ud bevidste om og det er vi glade for. Men med coronaen i erfaringsrygsækken, tror jeg vi bliver nødt til at anskue det på en ny måde. Vi har nu, mere end nogensinde, brug for en brancheforening, der er mere aktiv på det faglige. Derfor kan vi jo godt hygge os sammen alligevel. Det er vi også gode til – især til glæde for vore mange tusinde gæster”.

Formanden, direktøren og skuespilleren  Lars Arvad kan stadig ikke forudse afslutningen på sit livs sværeste rolle – som er en dobbeltrolle. Og om det bliver med en happy ending, vil vise sig.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...