By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Efter flere ugers udsættelse, på grund af grund angreb af pæleorm i kølen, er vikingeskibet ”Ladbydragen”. nu søsat fra sit vinterdomicil ved Vikingemuseet i Ladby, 17 kilometer nordøst fra Odense og fem kilometer sydvest for Kerteminde.

Bloggens mand på stedet, fotografen Emil Andresen, fortæller, at ”operationen forløb ganske let og smertefrit, og de omkring 160 engagerede  tilskuere og involverede klappede af glæde, da de så det stolte skib gled i vandet og lagde sig i sit rette element”.

”Nu venter alle med vikingeblod i årerne, at hun for fulde sejl glider ud på fjorden. Det kan blive et historisk smukt syn – men turen hen under Langebro, forbi havnen og videre ud i Kerteminde Bugt er indtil videre sat på stand-by”, påpeger fotografen.

Dog skal en ny stålkøl sørge for, at pæleormene ikke kan angribe igen. De onde bæster var ellers godt igang med at æde det gode skib. Men den mission blev der sat en stopper for.

Nu blev først udskudt på grund af den globale sundhedskrisen og derefter fordi pæleorme havde mæsket sig i træbuffeten – var ved at æde vikingeskibet op”. Skibet. blev første gang søsat i 2016.

Frivillige i fuld gang med at gøre kopien af det gamle vikingskib, kaldet “Ladbydragen”, klar til at glide ud i Kerteminde Fjord Foto: Emil Andresen.

Der bygges hele tiden på historien
Om vikingemuseets byggeaktivitet, skriver museet på sin hjemmeside. ”Her i Ladby elsker vi at bygge. Der er altid et projekt, at gå i gang med. Foruden “Dødeskibet”, 1:1 modellen af vikingeskibet med gravgods og konge, som kan beskues i museets kælder, indledtes 2011 et ambitiøst skibsbyggeri, nemlig byggeriet af det gravsatte vikingeskib i fuld skala – 22 meter langt og tre meter bredt med plads til 32 vikinger”.
Forskellen på de to skibsbyggerier var, at dette skib skulle søsættes og sejle i Kerteminde Fjord. Fem år senere, helt præcist den 14. maj 2016, blev den aktuelle ”Ladbydragen” navngivet og søsat” – og nu ligger “dragen” i vandkanten, nedenfor gravhøjen og vugger.

Gæster kan fra bådebroen beskue skibet.  Når vinteren nærmer sig, bliver skibet trukket på land, og overvintre i et stort telt, hvor frivillige kræfter sørger for, at vedligeholde det.

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...

Leave a Reply