By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Til trods for sit til tider sensible gemyt, så er Morten Kjærgaard kommet så godt gemmen coronaens genvordigheder, at han fandt mentalt og kreativt overskud til, endnu engang at skrive og udsende en sommersang – en hyldest til den danske sommer og til kærligheden, for med dén i god behold, så kommer man langt, mener Morten K, som komponisten og musikeren Morten Kjærgaard også titulerer sig.

Kært barn har mange navne. Når odenseanske Morten Kjærgaard, 54, der bl.a. arbejder med pr, information, kommunikation, musikstudie, pladeselskab og spille musik – og det gør han dagligt, så har han op til flere “kunstnernavne”, at vælge mellem – alt efter hvilket musikalsk univers, han er kravlet ind i.
Lige nu hedder projektet Glasgriber. Hvad han mener med det, får du at vide senere, 

Fynboere med god hukommelse husker måske Morten Kjærgaard som den hyggelige bassist Muntre Morten i “Den kummerlige Trio” eller endnu længere tilbage i tiden synonymet Morten Morten i poporkestret “Rasin’ Jane”, som huserede på Fyn og omkringliggende øer for omkring 25 år siden.

Sidst i september 2018 udsendte komponisten, sangskriveren og sangeren Morten K singlen “Som en sommerfugl”, i november 2019, da verden var præget af fred og stort set ingen fare, udsendte han singlen “Nu og her” og juli 2020 – her og nu – udsender projektet Glasfiber den håndspritnye “Dig og mig – Mig og dig” via sit Det Fynske Pladeselskab.

Selv kalder pennefører Morten K musikken for glad og positiv pop med et lille skud melankoli. I tekstskrivingen har han allieret sig med sin gamle ven Danny Schjødt Pedersen, tekstforfatter og journalist i Odense.
Ellers er de musikalske legekammerater Jon Kjærran og Camilla Albers suppleret af internet-guitaristerne Jakob A. Lyngbo og Christian Federspiel, som har budt sig ind på guitarsporet med riffs, indspillet hjemme i privaten på et tidspunkt, hvor ingen i dette land, måtte forlade deres hjem.
Men da Morten K ville insisterede at gøre projektet færdigt, uanset pandemi, så måtte de ty til rytmiske alternativer. Det kom der et godt resultat ud af.

Maner til forsigtighed
“Glasgriber. Hvad dækker det ord over? Jo, det skal jo forklares”, lyder det fra Morten Kjærgaard, far til fire, gift med fru Rikke – og bopæl i Dalum. “Som forælder, får jeg nemt følelsen af, hele tiden skal mane til forsigtighed og hele tiden være klar til at gribe ind. Det er ens naturlige pligt, at være på vagt – og gribe ind, når ens børn kommer til at skubbe et kostbart glas ned fra bordet. Så skal man helst gribe glasset, inden det ramme gulvet.”.

“Indrømmet ….så kan man nogle gange behandle sine børn som de er af skrøbeligt glas. Set gennem pædagogisk korrekte briller, burde man måske lade dem tage sine knubs, der følger med – og lære af dem. En glasgriber er altså én som står på spring for at redde glas, barn, sig selv  – og verden”, mener Morten Kjærgaard, som dog konkluderer, at sommersangen “Dig og mig -Mig og dig”, handler om at elske og leve i nuet – selv om man er blevet lidt mere voksen og hærdet – og alligevel sidder fast i trædemøllen, hvor hverdagene flyder sammen – og, hvor det hele ser lettere ud henne hos naboen.

“Jeg har i et stykke tid rodet lidt rundt i universet, som både beskriver voksenlivet og som minder om ungdommerns forelskelsee. Måske derfor teksten i “Dig og mig – Mig og dig” kredser om dét øjeblik, hvor forelskelsen topper, hvor alt går op i en højere enhed og hvor man ved, at man skal være sammen for altid”.

Sommersinglen, der varsler en ep senere på året, er udkommet på alle digitale platforme og er fulgt op af en video, der findes på YouTube og Facebook.

Video her: https://youtu.be/lFR0r0cb-sc

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

MEXIKANSK RESTAURANT ÅBNRR I CAFÈ-CITY Den eksotiske palet af internationale køkkener i  city...

Jeg elsker karmen … vindueskarmen   Sol sol kom igen,Solen er min bedste ven – igen. Længsel efter...

“Operationen lykkedes, men patienten døde”. Det lykkedes at sætte en forrygende Odense Vinterrevy op,...