By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Det omfattende entreprenørarbejde med renovering i den vestlige ende af Overgade er gået i stå.

Strækningen fra Skjolden og Nelles Cafe til Torvegade, letbanen og nybyggeriet, skal belægges med særlig granit, så det visuelt vil harmonere med belægningen på den nye gadestykke mellem med de nye karréer, hvort der om kort tid kommer boliger, caféer og butikker.

Derved kommer det nye gågadeforløb til at gå til Vestergade og rådhuset – altså ny direkte fodgængerforbindelse city-området. Og omvendt.

Imidlertid har corona-krisen også sat sit negative præg på dette projekt, idet entreprenørens maskiner har ikke været rørt i flere uger.

“Fra Gade til By” oplyser, at særligt udvalgte granitfliser, som blev bestilt, endnu ikke er leveret.

Årsagen er ganske enkelt, at det stenbrud, hvor granitten er bestilt, ikke er kommet helskindet gennem krisen – og ikke genåbnet. Entreprenøren som Odense Kommune har engageret til opgaven, arbejder på at finde en anden leverandør. Det er årsagen til at det er rykket på tidsplanen. Hvor meget det drejer sig om, kan ingen sige endnu.

Øverst Overgade vest – hvor arbejdet er gået helt i stå. som følge af Corona- pandemien. Granit-fliserne nåede ikke at blive leveret inden stenbrudet måtte stoppe produktionen. Nederst: Gadeforløbet, som vil forbinde city med HCA-kvarteret, er ved at tage form. Der mangler dog en del gadeudstyr. I midten ses højhuset med den evigt flimrende lysreklame på toppen. Foto: J. Borgkilde

Gennemgang inden nytår
Der er dog optimisme at spore.
“Vi vil gerne fra projektets side understrege, at forsinkelsen ikke får indflydelse på planen om at åbne nævnte gennemgang, tværs over letbanesporene og det nye gadeforløb fra Carl Nielsen Kvarteret til Albanigade.

De mest optimistiske tunger, tager julen som deadline.

“Vi arbejder intenst på at åbne den vestlige ende af Overgade inden julehandlen. Dermed også inden julemarkedet, som i ny udgave, foregår i HCA-kvarteret de to første weekender i december”, lyder det i meddelelsen fra.

Ud over den nye granitbelægning, så udskiftes gadebelysningen, ligesom der sættes nydesignede bænke op i begge sider. Derved skabes et hyggeligt og miljøvenligt torvemiljø. Bortset fra to syge træer, som udskiftes med nye, så bevares træerne.

Fiberdug og asfalt på gaden flyttes ikke endnu
I  forbindelse med den tunge lastvognstrafik, som følge af flere byggeprojekter i området, blev der for snart et år siden lagt et lag asfalt over en slidstærk, men uskøn fiberdug for at mindske støj og rystelser, men også for at skåne de gamle chaussésten – som er med til at give kvarteret sin særlige charme.
Missionen med at dække stenene til lykkedes. Det meddeler entreprenøren.
Dette arbejdet skulle ifølge planen være udført i resten af Overgade til Hans Mules Gade og Frue Kirkestræde. Men det trækker ud, fordi der stadig kører lastbiler til og fra det store H.C. Andersen-projekt. Her er det markante haveanlæg endnu ikke lagt oven på kældermuseet. Det er transparten af bænke, græs, hække, træer, jord og muld, der mangler.

Adskillige beboere, lejere og butikejere fortæller bloggen, at de med særlig glæde ser frem til den dag, hvor den uskønne asfalt og flabrende fiberdug fjernes. Først derefter kommer handelsgadens originale vejbelægning til syne.

 

 

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...