By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Det her har jeg længe sukket efter. Jeg er utroligt glad”, lyder det fra den fynsk-franske gourmet-kok og restauratør Stephane Libourel, Restaurant Bacchus, der efter seks år i den ene ende af Vestergade 96 B, nu er nu rykket op i den anden ende af hovedstrøget, til større lokaler og mere synlig placering – som genbo til Rådhuset.

“Vi har fået større køkkenfacilliter, mulighed for “private dining” og plads til flere gæster – og så ser jeg frem til at etreblere et hyggeligt serveringsmiljø ude på gågaden”, siger Stephane Libourel som ser frem, at der åbnes for den direkte gennemgang fra Vestergade til Overgade. “Det vil skabe et helt andet flow for gående i bymidten”, mener Stephane Libourel, som er landskendt for sin kreative fortolkning af det klassisk franske køkken, som ifølge ham selv er baseret på den gode smag, velvalgte råvarer, solidt håndværk samt sine personlige detaljer.

Navnet “Bacchus” er iøvrigt et såkaldt latiniseret tilnavn til den græske vingud Dionysos. Så ved vi det.

Allerede da Stephane Libourel var bare 12 år og opvasker i fødebyens bedste restaurant, da han fik smag for kokkefaget. “Jeg skulle vente tre år for at komme igang med uddannelsen og det var de tre værste år i mit liv”. 

Stephane var tidligt på færde i branchen.

Allerede som 12 årig, fik han arbejde efter skoletid som opvasker på den bedste restaurant i fødebyen Condrieu på højre bred af Rhône – og det varede ikke længe, inden han var overbevist om, at det var køkkenvejen han ville gå.
“Jeg husker, jeg fulgte kokkens velduftende arbejde intenst og blev så fascineret, at jeg slet ikke var i tvivl. Som 15 årig gik jeg i kokke- og konditorlære i Frankrigs kulinariske højborg, Lyon – 44 kilometer fra fødehjemmet”.

Klædt på til gastronomisk rejse
Dermed var unge Stephane klædt på til at drage ud i verden  – på en gastronomisk rejse som gik op over skotske Aberdeen og ned til London, hvor han mødte en sød fynsk pige, som var så flink at lokke ham til Fyn .

På det tidspunkt var han ret overbevist om, at H.C. Andersens by blot ville være en mellemstation på den videre færd.

Skæbnen ville, at pigen sagde farvel og tak til Stephane, som til gengæld blev så forelsket i Fyn og fynboerne, at han bortset fra et gjort ophold i Aarhus valgte at blive i Odense. Han har arbejdet på Steensgaard Herregård, Under Lindetræet og Marie Louise. Han har været medejer af fransk-italienske Al Dente i Mageløs og af “Brasseriet” i Brandts Passage, hvor “Kong Volmer” har været de sidste 12 år.

I 2014 var Stephane Libourel tilbage i Odense for at åbne “Bacchus” i Vestergade, som opnåede en status som højt profilleret spisested, bl.a. fordi, han altid gør en dyd ud af, at være hundrede procent til stede i det daglige. Han elsker at holde øje med “livet i restauranten” uden at miste engagementet i køkkenet.

Plads til eksperimenter
“I det større køkken har jeg fået god plads til at eksperimentere med retterne og til at have gang i flere blus.Det skaber også en bedre service”, siger monsieur Stephane Libourel – som forudser, at han bliver i Odense, hvor han trods sit engagement i det nye”Bacchus” også finder roen i familielivet – med hustru Sabine og to børn.
Så foreløbigt indskrænkes hans gastronomiske rejse sig til den anden ende af Vestergade. Men den flytning, kan også blive hans hidtil største udfordring som restauratør og køkkenchef – med placering midt i byens nye spise-mekka med foreløbigt en halv snes caféer og restauranter – som kan suppleres med flere, når det nye byområde mod H.C.A.-museet og Overgade åbner og planerne om bistroer og caféer i den gamle bankbygning på Flakhaven realiseres.

I koncentrationen af restauranter og caféer inden for bare 120 meters penge finder man på adressen Vestergade 1; “China Wok House”, asiatiske “Me – Mother’s Street Food” og “Lagkagehuset”- og en snes mester længere fremme kommer så “Bacchus” og naboen “Den lille smalle Café”. Over for på Rådhuset finder man “Restaurant Bgær” – derefter steak-husene”Mash” og “A Hereford Beefstouw”- og så “Druen & Bønnen”, inden vi når frem til kaffe og kage-baren “Starbucks”.

 

 

 

 

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...