By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Kaptajn Jeppesen og hans besætning lægger an til landing.
Om bord er et større parti af Jeppesens nye album “En Helt Almindelig Dag” samt en tourné-kalender med 15 koncerter i 2021.

Siden Jørn Jeppesens solo-debut “Odense Banegård” i august 2019, har han fået luft under vingerne på landstedet i Skovs Højrup ved Søndersø, og budt velkommen til de utrolige”, som han nu kalder kapellet med sine faste legekammerater Jesper Haugaard, bas, Jens Langhorn, trommer, Mikkel Grue, guitar og Lars Andresen, keyboard.

Jørn Jeppesen, 53, har ikke ligget på den lade side. Han har skrevet og komponeret tolv fængende popnumre, som blev indspillet  midt i den corona-komplicerede hverdag. Nu er “En Helt Almindelig Dag” klar til at komme i handlen.

“Jeg skrev albummets titelsang “En Helt Almindelig Dag” i den første tid efter corona-nedlukningen  i marts, hvor alle gik og savnede en helt almindelig dag. Det var en tankevækkende tid periode, men det blev tydeligt, at vi var glade for hverdagen. Vi opdagede det positive i det nære – og vi indså, hvor meget hverdagen betyder for os. Det gav mig idéen til corona-sangen, som samtidigt er en slags Danmarkssang anno 2020″.

Nu er bandets medlemmer ophøjet til også at være utrolige. Det er fra venstre: Jesper Haugaard, bas,  Jens Langhorn, trommer, Jørn Jeppesen, guitar, sang, Mikkel Grue, guitar og Lars Andresen, keyboard.

Lysten blev vækket
Trods usædvanligt musikalsk talent, med en meget personlig sangstemme, som mange stadig husker fra Freddie Mercury-rollen i  tributebandet “Killer Queen”, havde Jeppesen aldrig arbejdet som fuldtids professionel musiker – indtil Kim Larsen bad ham indtræde i Kjukken, som rytmeguitarist. En rolle han spillede i bandets sidste fem år – 177 koncerter og to albums – frem til Larsens sygdom og død den 30. september 2018. Derefter blev han familiens rådgiver.

Rytmeguitaristen Jørn Jeppesen, eller “Ørn” som Larsen døbte sin impresario m.m., blev også bedt om at være med på Kim Larsens allersidste album “Sange Fra Første Sal”, som blev indspillet hen over foråret og sommeren 2018 i Larsens lejlighed i Claus Bergs Gade  – med sønnen Hjalmer som trediemanden. Set blev Larsens ottende studiealbum – udgivet posthumt i marts 2019.

Gennemarbejdet materiale
Jeppesen skrev sangene til sit første album, anede han ikke, om de skulle indspilles og udgives. Hvilket betød et lettere tekstunivers, ser han i bakspejlet. Nu er der mere fylde i både musikken og teksterne

“Jeg har bevæget mig videre med et stærkt orkester som har skabt et endnu mere gennemarbejdet album, hvor jeg har fundet overskud til at give endnu mere af mig selv”, siger den ikke helt almindelige spillemand fra landsbyen Klippinge på Stevns, som efter gymnasiet blev uddannet sparekasseassistent – og derefter følte sig flyvefærdig.  I 1988 drog ud i den vide verden med guitar, en pose  optimisme og højt humør.

Unge Jeppesen havde udlængsel og ville egentligt mere, men da toget standsede i Odense, stod han af – og han har været på Fyn siden.

Sangen om Larsen
På den nye plade, går han dybere ned hverdagen i sit eget liv – som har budt på lidt af hvert. Han har arbejdet ud fra det dogme, at alle sangene skulle handle om møder og begivenheder, han har erfaret eller oplevet selv.

“Da bandet turnérede, mærkede jeg, at historierne var vigtige at få ud. Både for mig og for publikum”, forklarer Jeppesen, som ifølge ham selv, har den fordel, at han efterhånden er en ældre herre, så der er et lang liv at plukke historier fra.

Egentligt mærkeligt, at jeg fik børn som 23 årig og først som 52 årig  en professionel karriere.
“Det kan synes omvendt, men det har passet mig fint”, mener Jørn Jeppesen, som sammen med hustruen Anita har to voksne døtre.

Afdelingen for pr og markedsføring præsenterer denne elegante t-shirt som en del af det officielle merchandise.

Måske ikke så overraskende, er der også blevet plads til en smuk og tankevækkende sang til hans gamle arbejdsgiver.

“Jeg har valgt at skrive sangen “Alt er bedre nu”, som en musikalsk hyldest til Kim Larsen. Måske vil nogle mene, at det burde jeg holde mig fra. Nu er jeg glad for, at jeg lavede sangen om musikeren, mennesket, originalen og min nære ven og mentor, som jeg stadig tænker på dagligt. Derfor måtte jeg altså lave en sang, som ligger så tæt på ham. Det er en kærlig hilsen og den var sjov at lave”.

Landet i god behold
På det ikke helt almindelige coverbillede, ser man Jeppesen stå mutters alene på landingsbanen på den dengang corona-lukkede Odense Lufthavn. Et fotografi som står i skarp kontrast til titlen.
Jeppesen er på alle måder landet i god behold.

“Jeg har de senere år kørt forbi netop dette sted, der på én gang dufter marker, idyl, storhed og fjerne himmelstrøg  – også på cykel, hvor jeg ser fly lande og lette. HCA Airport, som lufthavnen også hedder, ligger bare 2-3 kilometer fra bopælen i Skovs Højrup. Og så er vi hjemme igen”.

På landevejen og hjem til Fyn
Jeppesen og livebandet “De utrolige” ser frem til en turné vinter og forår 2o21, som omfatter 14-15 koncerter over hele landet. Magasinet i Odense rammes den  5. februar og den 6. marts foregår det på Tobaksgaarden i Assens.

“En Helt Almindelig Dag” udkommer på vinyl, cd og digitalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...