By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Kender I det, at man i visse situationer bør være ekstra opmærksom på det uventede. I såvel i ord som i gerning – eller begge dele. Er man ikke opmærksom nok, så kan de ramle – og gå itu. Mon ikke de fleste af os, kender den situation,

Også Morten Kjærgaard, 55, kreativ og innovativ familiefar, som under synonymet Morten K netop har udgivet sit fjerde singleudspil siden september 2018 –  den anden “Glasgriber”, som han kalder “Gribe dig” – to ord, som er identisk med kærlighed – i ordets reneste betydning.
Eller som Morten K forklarer det: At man er klar til at ofre alt for den man elsker, samtidig med at man altid er lidt usikker på, om det er gengældt.

Glasgriber alias Morten Kjærgaard med musiker- og sangskriversynonymet Morten K, skriver fortsat hvad han kalder voksenpop på dansk.

“Gribe dig” er, med sit forholdsvis høje tempo, fuld af poprocket energi med tråde tilbage til 80’ernes danske rockscene, men også til den nye generation af danske arenaband. Glasgriber bekender sig til det musikalsk krydsfelt, hvor der er så forskellige navne som Rasmus Nøhr, Junker, TV2, Loveshop og Jung.

Glasgribers seneste single, “Dig og mig – Mig og dig”, havde tidligere på året fundet hul igennem til DR’s P4 og P5 og andre radiostationer landet over.

Morten Kjærgaard, som blev kendt for sine næsten 20 år som pressechef på Odense Teater og Muntre Morten i “Den kummerlige trio”, er nu for alvor blevet nioget ved musikken. Nu udsender han  endnu en selvproducerede single-plade på eget pladeselskab.

Rent musikalsk tegnes Glasgriber af Morten K, der arbejder tæt sammen med producer Jon Kjærran – samt Camilla Albers på kor og Jakob Lyngbo på guitar.

Morten K fortæller om ordet og begrebet Glasgriber:
“Ordet kom til mig en dag. Det dækker det over, at man som forældre styrter rundt og prøver at gribe sine børn når de ser ud til at falde og/eller gribe de ting de vælter.

En Glasgriber kan godt være en slags curling-forældre, der er opmærksom på sit afkom på godt og ondt, men også et menneske som er fyldt med kærlighed.

“Jeg er helt sikkert selv en “Glasgriber”. Det er også noget af  det, det nye nummer “Gribe dig” kan handle om, men det kan også være en kærlighedssang til den eneste ene…”, siger Glasgriber, som lige nu arbejder på højtryk med at få mixet de sidste numre til den kommende ep. Han er ligeledes i gang med at sammensætte et liveband, der forhåbentlig kommer på landevejen i forbindelse med udgivelsen.

Morten K. alias Morten Kjærgaard, far til fire og gift med Rikke, påstår han ved alt om, hvordan det er at være klar til at gribe ind, hvor som helst – og gribe hvad som helst.
Også glas, når han i sin tid var barnepige hjemme i Dalum.Morten K fortæller bloggen, at som travl far til fire, er det vores naturlige pligt, at gribe ind når ens børn kommer til at skubbe til et kostbart glas eller porcelæn – inden det er for sent. Og det siger kli’r kli’r.

 

Rodede rundt i sit univers
“Jeg havde et stykke tid rodet lidt rundt i universet, som beskriver voksenlivet og ungdommens forelskelse i ét moment. “Mig og dig – dig og mig” satte gang i snakken om, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert.

Og så udgives skiven iøvrigt af “Det Fynske Pladeselskab”, som den alsidige herre selv driver.

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...