By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

De er friske, de er fyrige, de er fynske – og så er de frem for alt unge og talentulde, siger Flemming Jensen, 71, som sammen med Lasse Winkler er kunstneriske leder af vinterrevyen, som genopstår i nyt regi – med sommerrevyen som økonomisk garant. Foto: Skovdal Nordic.

Som stor knægt i Fjordager drømte Lars Arvad, 40, om at optræde og spille skuespil.
Det gjorde han så – foran familie, venner, bekendte og “dem fra  skolen”. Så godt gik det for store Lars, som også dengang havde let til smil, spas og blink i øjet, at han allerede som teenager begyndte at drømme om selv at skabe en revy.
Den første del af drømmen opfyldte han i et stort telt, placeret bag butikstorvet i Bullerup. Og s
om 18 årig fik han helt exceptionelt lov til at følge Cirkusrevyen bag kulissen i 14 dage op til premieren i 1997, og lige dér blev han for alvor bidt af revy-traditonen. Det var dén vej han ville.

Men han ville lære faget til bunds – og som det var helt naturligt for Lars Arvad, da han i 2006 blev optaget på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater.

Efter uddannelsen blev han fastansat på teatret i to sæsoner og mens unge Arvad gik hvileløst rundt i Smilets by og drømte om sit næste projekt – blev han enig med sig selv mon, at det skulle være hjemme i Odense; Han satte sig for at gøre det, som ingen andre havde formået, nemlig at skabe en levedygtig revy i Odense.

Han turde springe ud på det dybe – uden sikkerhedsnet. Så takket være flid, talent og en god portion vovemod satte Lars fra Fjordager-egnen sin helt egen “Odense Vinterrevy” i søen tilbage til januar 2009 – med sig selv som kaptajn. Efter seks år med pæn succes på Magasinet, havde han vænnet odenseanerne til at gå til revy.

Derefter skulle den store prøve stå.

Sommer- og vinterrevyejer og skuespiller Lars Arvad  th i en uvant rolle som interviewer –  af sine to garvede revydebutenter Stig Rossen og Mathilde Passer. Foto John Borgkilde.

I maj 2015 bød han veloplagt velkommen til resultatet af sin hidtil mest ambitiøse drøm; Odense Sommerevy.

Den femte sommerevy skulle have været den bedste af alle. Tusindvis af billetter var revet væk. Stig Rossen og Mathilde Passer skulle have debuteret på Engen. Kommer de til det bliver det ikke denne sommer. Måske ikke…. for fighteren Lars Arvad arbejder altid med alternativet løsninger – så man ved aldrig.  Han råder os til at følge med på revyens Facebook-opslag eller hjemmesiden.

Årets Fynbo
Efter hårde læreår markerede “den store glade dreng fra Fjordager” sig som en af Fyns mest innovative kultur-entreprenør. En imponerende indsats over flere år, som tidligere i år blev honoreret med kåringen som Årets Fynbo. En ærestitel, han udviste stolthed over at få.

Havde tiderne være normale, så
Lige nu ser Lars Arvad  frem til sin hidtil største publikumssucces på Engen. Havde tiderne været normale, så havde det nuværende salg af billetter indikeret billetsalgsrekord – med over 25.000 solgte billetter.

Men også her har corona-virussen sat sit ubønhørlige præg. Der var ingen sommerrevy i år. Derfor krydser Arvad og kompagni fingre, tæer og alt hvad der ellers kan krydses for at det skal bringe lykke med hen syn til næste sommer.

Var Lars Arvad ikke for alvor igang med at slå sit navn fast som revydirektør og Årets Fynbo med mere, så har han den senere tid markeret sig i medierne som en hårdt arbejdede og velargumenterende organisationsmand – idet han lige efter årsskiftet blev valgt som formand for RevyDanmark – en brancheforening, hvor landets 21 revyer er samlet.

Og så stod han også bag den skæve, skønne anarkistiske Revylution på Albani. Unge Arvad kan ikke holder sig i ro.

Vinterrevyen genopstår
Mens vi er ved Lars Arvads og sommerrevyens ekspanderende forretning, så lader han i januar sin vinterrevy genopstå i et helt nyt regi  – nu som en talentparade med én enkelt garvet revyskuespiller – nemlig instruktøren og skuespilleren Flemming Jensen. Hvis ikke Corona stadig viser sit ækle ansigt efter nytår, så får Odense Vinterrevy repremiere fredag 15. januar 2021 kl. 20.00 på Magasinet.

Ambitionenen er at publikum skal opleve en række talentfulde amatører, som ledsages af professionelle kræfter i en udviklende revyform. En epokegørende nytænkning udi talentudvikling som i heldigste fald kan kulminere i en decideret fornyelse af revygenren.

Flemming Jensen siger lige ud, at “talentrevyen” kan fungere som rugekasse for de professionelle revyer. “Og det skal ikke undre mig, at vi bliver leveringadygtige” .

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

“Jeg glæder mig helt vildt meget til sammen med mine musikere, at være på plakaten ved årets...

Hvis ikke Dansktop-lytterne i forvejen vidste hvad en en ægte svampet, snasket brunsviger er, så er...

Kender I det, at man i visse situationer bør være ekstra opmærksom på det uventede. I såvel i ord...