By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Inden for ganske få dage i starten af december nåede brødrene Jonas og Mads Klindt at krydse det meste af følelsesregistret. Fra glæde og stolthed til irritation og ærgrelse.

I tre år havde brødrene ”Koffiboys” talt om at åbne en café i et billigt lejemål i det centrale Odense.

Det blev dog ved en rullende kaffevogn tuk tuk, en charmerende og nem løsning, som hurtigt blev populær i bybilledet – især i området omkring Munke Mose og ved Odense Havn, hvor brødrene udlevede passionen for velsmagende og friskkværnet kaffe.

De eventyrlystne livsnydere har under deres rejser i blandt andet Bali, Vietnam, Thailand og Cambodia været dybt inspireret af de små lokale café-barer, gadeboderne og de trillende køkkener. Den velsmagende idé tog de med hjem til hjemstavnen, Odense, hvor deres trillende kaffe-forretning blev en original succes. Blandt andet fordi, de også blev
blevet booket til receptioner og events.

“Vi fik enormt travlt, så vi må have gjort det godt nok. Men vi var enige om, at vi ikke ikke ville investere i flere  kaffevogne, for det har aldrig været meningen. Vi er sikre på, at succesen, skyldes en blanding af god kaffe og personlig service og fynsk humor – og den voksede altså over hovederne på os”, fortæller “Koffi-drengene” Jonas og Mads.

Et underligt år
Også “Koffiboys”, son de kalder sig, kikker tilbage og mener som alle andre i denne grå verden, at 2020 har været et underlig år.
“Coronaen var årsag til mange aflyste events, som vi var booket til. Derfor blev vi enige om stille og roligt at rulle kaffevognen i garage. Ikke for altid, men indtil videre. Hvis nogle vil leje den, så står den klar til at rykke ud som en genial gimmick til enhver festlig begivenhed”.

“Det var med stor ydmyghed, vi satte vores Café Sølle-skilt op – uden på det ikoniske “Army Jeans Lager”-skilt, som i mange år har været en del af Nedergade”,  fortæller kæresteparret Jonas og Xenia. Foto: John Borgkilde

Midt på højsommeren blev Jonas og Mads enige om at realisere drømmen om den lille café.
“Vi skulle jo lave noget og tjene lidt til dagen og vejen – og heller ikke mere”, siger de lavmælt. Ret hurtigt fandt brødrene et idéelt lejemål i Nedergade 18 – et lokale som i mange år var bagerste del af den landskendte cowboybukse-butik “Army Jeans Lager” i Overgade.

“Vi fandt ikke noget, vi kunne betale. Vi ville  nemlig ikke hænge på en høj husleje, derfor er dette café-lokale helt perfekt til vores koncept”, lyder det fra Jonas Klindt, der betegner det historiske kvarter som historisk, charmerende og hyggeligt med sine brostensbelagte gader.

Brødrene er direktører – uden manérer
“Min bror og jeg er direktører, det er os som ejer stedet her og så har vi har ansat min kæreste Xenia Søllingveaa med erfaring fra tidligere ,jobs  som i cafébranchen. Hun er guld værd”.

Jonas Klindt tilføjer, at “nok er vi direktører, men vi agter ikke at leve som direktører – vi nøjes med at nyde i vores evindelige eventyrlyst i jagten på smil, gode vibes og nye bekendtskaber. Og dem vil vi få her”.

Ud over at være kreativ og dygtig bag disken, så har Xenia også lagt navn til caféen, som de kalder “Café Sølle” – frit efter hendes efternavn. Det er jo præcist det caféen er. Sølle – i størrelsen. På den gode måde”.

Nåede åbningen og alle var glade
Vi alle tre knoklede på for at kunne åbne den 1. december. Vi ville ikke have en fancy café, det må de andre om. Den her skal derimod ose af “hjemlig hygge” med bløde lænestole, retro-plakater, sofalamper, søde toner, stearinlys, duftende bagværk og velsmagende kaffe tilberedt på lysristede bønner fra Honduras”.

“Interiøret er på én gang råt, retro, varmt og genbrug. Det originale bindingsværk k0mmer til sin ret og det gør langbordet også – det er købt i Kramboden inde ved siden af. Et dejligt sted med flinke mennesker. I barens køleskab står 11 slags specialøl for kendere, klar til at blive nydt – sammen med særlige cidere og naturvine, som vi er stolte af at kunne servere, når den tid kommer”, fortæller Jonas Klindt.

Alt var klar til åbningen. Det blev forrygende 6-7 dage. Det var som gaden og kunderne havde ventet på præcist dén åbning. Trekløveret var meget glade og tilfredse. Indtil sidst på ugen. Så brød corona’en ind. Statsminister strammede restriktionerne og lukkede samtlige caféer og restaurationer over hele landet. Også den måske allernyeste og en af de mindste ; “Sølle” i Odenses Nedergade.

En sølle hilsen fra Mette
“Det var en sølle julehilsen fra Mette Frederiksen, men hun kan selvfølgelig nok ikke andet, hvis vi skal komme den  forfærdelig sygdom til livs”, fortæller Jonas.
“Vi havde knoklet og glædet os. Vi var så lykkelige, da gæsterne dukkede op, sagde tillykke – og hyggede sig. Og så måtte vi lukke fra den ene dag til den anden. Vi fik et chok. Det var voldsomt træls, som jyderne siger…”.

“Men vi giver ikke op. Slet ikke. Vi lover, at komme stærkt igen – med hygge, koldhævede boller og friskkværnet kaffe…”, lyder det optimistisk fra klaffe-brødrene og Xenia.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...