By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Operationen lykkedes, men patienten døde”.

Det lykkedes at sætte en forrygende Odense Vinterrevy op, men forestillingen nåede aldrig på scenen.
Revyen var helt ned i detaljer klappet og klar, men corona-pandemien kunne vinterrevyen ikke spille imod på et tidspunkt, da Magnus, Mette, Søren, Henrik og de andre eksperter fra panelet på tv blev enige om at lukke ned for Danmark.
Flemming Jensen og hans super talentfulde spillere måtte bide i de sure æbler. Og det var slet ikke særligt sjovt.

“Det bedste af det hele er, at Flemming (Jensen, red.) ikke alene fortalte, at revyen vil blive opført samme tid, samme sted næste år, men også at holdet er intakt – altså, at vi er genvalgt”, lyder det fra skuespillerspiren Louise Vangkilde, der konsekvent har valgt at fokusere på de lyse sider i den grå, kolde tid, vi lever i.

Revyen vender tilbage
Den gamle revy-ræv er dog sikker på, at Vinterrevyen vender tilbage “når tiderne bliver lysere og venligere”, og den udmelding  glæder ledelsen fra Odense S0mmerrevy som stod bag – sammen med Elite Teater og Lasse Lomborg Winkler samt Jani Lykke Methmann samt ægteparret Lars og Michelle Arvad .

Vinterrevy-idéen med unge talenter, styret af en rutineret herre, var en tiltrængt fornyelse i den traditionsbundne revygenre.

“Som revyarrangør er vi selvfølgelig utroligt kede af at aflyse. Eller udsætte om man vil. Vi havde glædet os til tiltrængte sjove aftener. Alligevel er jeg en stolt revydirektør, fordi jeg fik set at konceptet holder. De unge talenter er helt vildt dygtige, og revyens fantastiske idémand, instruktør og tekstforfatter Flemming Jensen, havde skrevet et væld af originale revytekster, som havde fortjent bedre, ligesom den garvede kapelmester Lars Fjeldmose står bag en række fantastiske melodier….”, lyder det fra Lars Arvad, som lige nu krydser tæer, fingre og alt andet, som kan krydses, for at sommerevyen kan gennemføres som planlagt i maj og juni i revyteltet på Engen – med premiere torsdag den 6. maj.

Vinterrevyen – i den nye ungdommelige udgave – er tænkt som en rugekasse for skuespillerspirer, som vil afprøve revygenren. Flemming Jensen havde allerede talt om et par oplagte “unge mennesker” til sommerrevyen.

Bidende Trump-satire
Flere af vinterrevyens numre kan i genopfrisket udgave spilles, når forestillingen forhåbentligt opføres i januar 2022 på Magasinet.

Der er til gengæld også numre, især med politiske emner og undertoner, som tiden løber fra – og destrueres. Et enkelt nummer kommer dog til ære og værdighed for bl.a. bloggens brugere. Nemlig et bidende ondt nummer om den nu tidligere præsident Donald Trump.

Netop dét nummer valgte Odense Vinterrevy at lade video-mageren Anders Wiuff forevige – med tekstforfatter og instruktør Flemming Jensens introduktion. Lars Arvad er glad for, at Trump-nummeret dermed kommer ud til det publikum, der elsker revy, satire og noget, der kan få smilene frem.
”Farvel til en præsident” opføres af den seje kvindelige trio Caroline Vorstrup, Louise Vangkilde og Maja Jacobine Gregersen – og nummeret er samtidigt en stærk manifestation af den kunstneriske kvalitet, man kunne have forventet fra vinterrevyens genopstandelse. Kvinderne akkompagneres af kapelmester Lars Fjeldmose, som også har skrevet melodien.
Video: “Storyteller”. Fotograf Anders Wiuff.
Related Posts

MEXIKANSK RESTAURANT ÅBNRR I CAFÈ-CITY Den eksotiske palet af internationale køkkener i  city...

Jeg elsker karmen … vindueskarmen   Sol sol kom igen,Solen er min bedste ven – igen. Længsel efter...

Brian Arnold Nielsen, 43, har taget sin livs største beslutning. Fra den ene time...

Leave a Reply