By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Vel var det et trist år for de fleste i denne verden, og det nye – som vi er i fuld gang med – er heller ikke begyndt for optimistisk. Heldigvis har jeg selv indtil videre være heldig med at mobilisere glæden over at få øje på livets lyse sider. Det er vigtigt lige nu – og selv om jeg ikke betegner mig selv som psykolog eller filosof, så giver jeg med glæde rådet videre til alle dem, som forståeligt nok, kan have svært ved at finde sine positive tanker i en grå hverdag”, fortæller skuespillerspiren Louise Vangkilde.

“Jeg har heldigvis haft en hel del at glæde mig over i det forløbne år”, bemærker Louise Vangkilde, 30, som var en del af holdet, der i januar skulle have spillet vinterrevy på Magasinet i Odense. Forestillingen blev i allersidste øjeblik aflyst som følge af diverse corona-restrikti0ner. 

“Det var et ambitiøst projekt, som havde fortjent en bedre skæbne. Heldigvis flyttes revyen i bedste fald et år frem – også på Magasinet i Odense. Så vi håber det bedste … for det var en virkelig god revy, som Flemming Jensen havde skruet sammen …”.

Der er noget rigtigt godt at se frem til både for os spillere og for publikum, siger Louise Vangkilde. Foto: Skovdal Nordic .

“Jeg havde virkelig glædet mig til at fyre den af sammen med et dejligt hold med søde og dygtige kolleger. Det var rigtigt ærgerligt, men også det bedste, sådan som situationen havde udviklet sig. Og hellere udskudt end aflyst. Vi er blevet enige om, at så tager vi tjansen til den tid, nu hvor Flemming (Jensen, red.) har valgt at fastholde holdet. Jeg glæder mig allerede til gensynet i 2022”.

Sætter fokus på de gode ting
“Vel gik stort set hele underholdningsbranchen i vasken i det forløbne år – nogle oplevede det værre end andre. For vist har det været en kære nedtur for såvel skuespillere som arrangører og det publikum, derf virkelig higer efter at få en oplevelse på scenen – og få noget at grine af”.
Når Louise Vangkilde ser tilbage, tænker på nu’et og funderer over, hvad fremtiden bringer, så øver hun sig dagligt i den svære kunst at se positivt – og lyst på livet. At jeg trods den svære  situation, vi alle er en del af, forsøger at flytte fokus – f.eks.. til de gode ting, som jeg trods alt husker fra 2020″.

“Inden helvedet brød løs i foråret, nåede jeg f.eks. at gennemføre en revy, som jeg var meget glad for at lave – og selv under efterårets skærpede restriktioner, lykkedes det at gennemføre endnu en revy, hvor arrangøren tilmed levede op til alle de krav, der skal overholdes”, fortæller Louise Vangkilde, der måske som den eneste skuespiller i dette land, nåede at medvirke i to revyer i 202o. Nemlig Studenterrevyen og Tjæreby Revyen – og det var rigtigt positivt i min verden”.

Var i Rottefælden

Louise Vangkilde ser ikke så sort på tilværelsen – selv om coronaen er svær at hamle op med. Foto: Jakob Garde.

“Der er hele tiden nye udfordringer lige om hjørnet”, lyder det optimistisk fra Louise Vangkilde, som bl.a. havde opgaver som instruktørassistent og forestillingsleder på Menstrup Revyen, Rottefælden og på Folketeatret i København.

“Jeg har været utroligt heldig og det er jeg lykke over”, siger Louise Vangkilde, som også  har udfoldet sine kreative talenter som makeup-artist. Han har rent faktisk taget en uddanndelse.
“Det er en spændende branche, som jeg vil vide mere om – altså også  uddanne mig til makeup-artist – det er jo også en væsentlig del af revyen og teatret. Det er jo mit liv. Corona eller ej”.
“Jeg er super taknemmelig over de gode ting, som fandt vej til mig, trods den frygtelige pandemi. 
Det kan måske lyde banalt i kold og grå tid. Men hverdagen går altså ikke i stå. Kunsten er hele tiden at iscenesætte nye initiativer. Vist har jeg selv mærket, at der er dage, hvor det kan være sværere at være kreativ end normalt. Men så må man kæmpe for det…jeg skal jo videre. Uanset hvad…”.

Sluk tv nogle dage – luk dig ude af medierne. Luk al corona ude. Hvis du kan, gå så ture til steder, du ikke har været før. Fordyb dig i ting, du ikke har gjort før. Ryd op i kælder og på loft. Alle de tilsyneladende små ændringer i hverdagen, vil hjælpe dig på vej mod bedre tider for sjæl og sind. Også selv om du følger alle retningslinjer. Fra håndsprit, afstand og forsamlingsrestriktioner til podninger – og vaccination. Sådan er vores nye hverdag, Uanset hvad.

“Jeg er ret sikker på, at hvis du finder smilet frem næste gang, du ser dig selv i spejlet, så hjælper det på humøret. Jeg er også ret sikker på, at vi på alle måder er på vej mod lysere tider – glæd dig over den kendsgering”, bemærker Louise Vangkilde, der som teatermenneske vil det meste. Og som stadig betegner sig selv som kronisk nysgerrig og evigt søgende.

 

Related Posts

ER MAN TIL SØDE SAGER, SÅ TA’ TIL STIGE ForstadsTeatret er det nye navn på et 40 år gammelt teater i...

Jeg husker den så tydelig, den stille middagsstund i starten af november 2006, da jeg kom gående på...

“Havde det ikke været for min skønne datter, Freja-Sofie, så ville jeg ikke have stået her i min...