By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Asia House er tilbage i bybilledet.
Det legendariske asiatiske spisehus er genopstået i miniatureudgave  i Vindegade.

Køkkenet er “som i gode gamle dage” og det er ejer og chefkok Mo Vicha Enevold Sørensen også. Still gonge strong – med sin ukuelige hustru ved sin side. Sammen kreerer de den ene pikante ret efter den anden – i det lille køkken med masser af sjæl.

Lige nu er “byens mindste spisested” corona-lukket – det siger sig selv. Men køkkenet er åben og fuld af aktivitet. “Det går strygende med “hent selv”-menuer”, beretter Mo lavmælt, men lykkelig over, at “så mange odenseanere stadig kan huske den gastronomi, som Asia House stod for – og stadig står for.

“Vist ser jeg frem til, at vi må genåbne allesammen, så vi får normale tilstande igen”, siger Mo.

Indtil 2012 lå den landskendte restaurant Asia House på hjørnet af Klostervej og Østre Stationsvej – i de seneste mange år  med Mo Vicha Enevold Sørensen som daglig leder og køkkenchefen med sans for de rigtige krydderier. Nu er thai-restauranten genåbnet – i meget lille udgave – på adressen Vindegade 71. Men dugten fra krydderierne er den samme autentiske.

Historien kort
Asia House var i mange år et af Odenses få originale bud på Østens gastronomi. Pikante thai-retter tilberedt fra bunden.

Mo var 2. generations ejer af det landskendte spisehus “Asia House” på Østre Stationsvej, som iøvrigt også var Skandinaviens første thai-restaurant. Så han har stolte traditioner at leve op til. Det ved han, og det gør han med glæde.

Grundet flere omstændigeder valgte Mo at lukke sin populære restaurant og tog derpå en tænkepause.

I et par år arbejdede han blandt andet med “lidt mad til selskaber ud af huset”, indtil han blev headhuntet som køkkenchef til en ny takeaway-butik Wokkabox på Skibhusvej – med thai street food på kortet – og senere personificerede han køkkenet i Phi Mo i Vestergade. Opkaldt efter netop Mo.

Mo og hans hustru er igang med at skrive et nyt orientalsk kapitel i sit livs Odense- eventyr. (Privatfoto)

Lige henne om hjørne
“En drøm gik i opfyldelse med åbningen af dette lille, men fantastiske sted”, siger Mo Vich Enevold Sørensen, 58, og sender et tilfreds blik ud i rummet, de mest af alt ligner et lagerlokale – men også et rum, som venter på kunderne.

Den ydmyge mesterkok er født og opvokset i Thailand, uddannet på en anerkendt kokkeskole i Bangkok og i sine unge dage var han bl.a ansat på Oriental Hotel i hovedstaden.

Ganske ung gjorde han sit indtog i Odense takket være familien – det var tilbage i 1972. Familien introducere det originale asiatiske køkken på Fyn.

Indtil lukningen Asia House på grund af benhård konkurrence blandt byens etniske miljø,  var restauranten i Enevold Sørensen-familiens eje. Den dag i dag har navnet “Asia House” et nærmest ikonisk ry.

Konceptet i “Asia House”, som åbnede i Vindegade i 2019, er meget enkelt; take away og catering og dertil et hyggeligt spisehus med meget begrænset antal siddepladser. Og chefen selv ikke alene står ved gryderne, han serverer også selv maden – med supplerende oplysinger om gastronomiens deltaljer.

Stemningen, kvaliteten, duften og serviceniveauet er som dengang Odense-eventyret begyndte for snart 50 år siden.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Efter godt 52 år i dvale er Overgade forlænget med 60-70 meter og forvandlet til et lille torv ud...

“Som revychef siden 2009 har jeg oplevet meget, men aldrig har jeg mærket en begejstring, som den...

“Hold da helt op. Der er sket noget siden jeg var her sidst. Helt utroligt. Se det nye Carl...