By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

“Som revychef siden 2009 har jeg oplevet meget, men aldrig har jeg mærket en begejstring, som den jeg ser  under prøverne. Det er jo garvede skuespillere, som har prøvet det meste, og alligevel så afslører de en spontan glæde over, at være med efter den lange ufrivillige pause. Al det gør mig blød om mit revyhjerte…

Sådan konkluderer revychefen og skuespilleren Lars Arvad, 41, sine tanker nu og her, da bloggen fanger ham på mobilen i en kort pause under prøverne til Odense Sommerrevy 2021.

Revyholdet anno 2021 – i en pause under prøverne på Eventyrteatret: Fra venstre Mette Marckmann, Lars Arvad, Vicky Berlin, Stig Rossen, Thomas Mørk og Henrik Koefoed. Fotograf: Anders Geertsen Wiuff

“Well. Det er naturligvis utroligt vigtigt, at holdet fungerer som en stærk og homogen enhed”, tilføjer han og nævner navnene, bøjet i neon; Vicky Berlin, Thomas Mørk, Mette Marckmann, Stig Rossen og Henrik Koefoed.
I al beskedenhed, så synes jeg, det er et stærkt og alsidigt hold. De tre sidstnævnte er sommerrevy-debutanter, og de to første har som chefen selv, været med på Engen alle årene. Thomas Mørk er igen scenograf, Morten Wedendahl igen kapelmester og revychefen selv tager endnu en tørn som skuespiller. En travl dobbeltrolle, han ikke vil være foruden.

Publikum skal ha’ hele revypakken
“Når jeg tænker tilbage på den kreative proces, fra den dag, de første idéer blev kastet på bordet og fejet af igen – da man endnu ikke vidste, om der skulle spilles revy eller ej – og så frem til i dag, så fortæller stemningen under dén hektiske periode mig, at publikum kan se frem til hele pakken – med kræs for øret og øjet. Passende dele sjov og ballade, fest og farver, dejlige sange, bidende satire og underfundige øjeblikke”, lyder revychefen Lars Arvads vurdering “fra et sted ude bagved” på Eventyrteatret nord for København. Her er prøverne i fuld gang med Joy-Maria Frederiksen som instruktør med styr på detaljerne.

Vanvittigt sammentræf
“Nu skal vi ud og fortælle vores faste publikum og alle andre, at vi er på vej, og at de kan glæde sig. Jeg er sikker på, at alle danske revyer byder på et velkomment frikvarter for alle os danskere, som er voldsomt trætte af den triste virus. Vi kan ikke jage coronaen væk, men vi kan for en stund få publikum til at glemme den”, lyder det fra speed-snakker Arvad, som lige når at genfortælle, “at det er helt vanvittigt, vi for over et år siden valgte at placere 2021-premieren, netop torsdag den 6. maj. Og så viser det sig gudhjælpemig, at regeringen præcist den dag genåbner kulturlivet i Danmark. Det er sgu da stærkt forudset”, siger han – og griner. “Jeg er da helt stolt af, at vores sommerrevy sparker kulturen igang – med alle de forholdsregler, som vi påbydes”.

Lars Arvad fornemmer noget er ved at ske inde ved siden af … snak, grin, sang og musik.
Han tager luft ind og gentager, at forberedelserne aldrig har været så intense og stemningen så glad. “Måske fordi, vi har været så heldige, at materialet fra komponister og forfattere er helt fantastisk”.

En sommerrevy bygges op – sten for sten. Her er holdet igang med læseprøverne. Foto: Anders Geertsen Wiuff.

“Det gode humør gælder heldigvis over hele linjen – også blandt den del af personalet, som ikke skal på scenen – eller på plakaten. De fleste forbereder sig på kontoret, lageret og værkstedet i hovedkvarteret Langeskov, hvor der hamres og regeres – og tælles ned. Det gælder blandt andre scenebyggere, skrædder, billetpersonale, lyd- og lys-designere, kontor- og markedsføringspersonale, dem med mad, øl, vin og vand – og ikke mindst alle de frivillige”.

“Om få dage rejses det store revytelt på Engen i Fruens Bøge, endnu en gang som visuel markering af, at vi snart slipper latteren løs”.

“Nå, nu ringer overlærer Frederiksen ind til time –  ind til replikkerne og til den fælles nu skal det fandme være-attitude”.

Hej … tak for snakken. Farvel, vi ses.

 

Noget om Eventyrteatret
Prøverne foregår i Eventyrteatret – i Søborg. Det er et børne- og ungdomsteater, som hvert år spiller to professionelt opsatte musicals i Glassalen i Tivoli. De medvirkende er 7 til 19 årige. Eventyrteatrets dramaskole har optagelsesprøve en gang om året, hvor typisk tæt ved 400 børn og unge fra hele landet kæmper om at besætte skolens cirka 150 pladser. Skemaet omfatter teater- og musicalrelaterede fag, som bl.a. sang, dans, drama, stunt, sminke m.m.. I slutningen af april udvælges cirka 100 talentfulde elever til årets forestillinger. Blandt eleverne har  været Mikkel Reenberg, Alex Høgh Andersen, Amalie Dollerup, Silas Holst og Cecilie Stenspil, som betegner Eventyrteatret som perfekt springbræt til teaterskolen i Odense.
Lige nu er det en helt anden form for eventyr, der udspiller sig i gemakkerne. Forberedelserne til en eventyrlig revy, der som en sommerbebuder i det grønne, springer ud i fuld flor i H.C. Andersens fødeby. Det er ganske vist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Efter godt 52 år i dvale er Overgade forlænget med 60-70 meter og forvandlet til et lille torv ud...

“Hold da helt op. Der er sket noget siden jeg var her sidst. Helt utroligt. Se det nye Carl...

Asia House er tilbage i bybilledet. Det legendariske asiatiske spisehus er genopstået i...