By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Odense Sommerrevys store telt er rejst på Engen, og sender et signal til forbipasserende om, at revyen, hvis alt går vel, vender tilbage til det naturskønne Fruens Bøge efter et års corona-dikteret pause. 

Mens revyteltet og en række tilhørende faciliter rigges til, arbejdes der heftigt i revy-kulissen, som er fordelt på flere adresser – som brikker i et farverigt puslespil, der ender som en sammentømret helhed.  

Mens instruktøren Joy-Maria Frederiksen med sit på én gang kølige og kærlige overblik forsøger at få styr på spillerne og revyens numre, replikker, sange, danse og andre optrin, så arbejder skrædderen Henrik Børgesen med rutinens kreativitet og overblik, i et roligt hjørne sommerrevyens lager i udkant-Langeskov. Med saks, målebånd og symaskine, er han i fuld gang med at skabe i hundredevis af fantasifulde kostumer.
Og når Thomas Mørk ikke befinder sig under Joy-Marias iscenesættelse, så idéudvikler endnu en gang revyens storstilede scenografi – og bagtæppe.

Kostumier med stjernestatus
Landets mest efterspurgte revy-kostumier, designer og skrædder Henrik Børgesen er ny på holdet, men bestemt ingen novice. Børgesen har stjernestatus på den danske revyscener så er der noget at sige til at revyens direktør og kunstneriske leder Lars Arvad er stolt over at han har sagt ja til at lege med.

Blogskriveren og revydirektøren i hyggesnak om revyen, der på få år blev en kulturinstitution i Odense. “I en kold tid som den vi har nu, er det vigtig at bevare gløden og engagementet – dem har jeg heldigvis i god behold”, siger Lars Arvad (t.h.)

“Engagementet af Henrik falder fint i tråd med vores ambition om igen at skabe en revy i høj kunstnerisk kvalitet, en forestilling, hvor også detaljerne er i orden. Derfor er det vigtigt, at vi råder over landets bedste og mest efterspurgte og erfarne medarbejdere. Det gælder også Henrik Børgesen, der er skrædder og kostumier med en enorm ekspertise og udstyret med et særligt håndelag. Jeg er sikker på, at han sætter sit festlige aftryk på revyen”.

Henrik Børgesen er ny på holdet. Foto: Cirkusrevyen.

“Henrik er i fuld gang. Han har allerede afsløret sin idérigdom under forberedelserne – det bliver vildt flot, det err jeg sikker på”, lyder det begejstret fra Lars Arvad – som tilføjer, at “det er altid vigtigt, at revy-plakaten sender et signal om skuespillerholdets standard, med navne som publikum kan forholde sig til inden de stiller sig op i køen, for at bestille billetter”.

Erfaring med film, teater og revyer
“Erfaringen fortæller mig efter 11-12 år som revychef, at det er utroligt vigtigt, at også de medarbejdere som knokler bagstage, for eksempel i skræddersalen, er en meget vigtig brik i revyens helhedsbillede – også selv om de kun nævnes med små typer på plakaten. Sådan er det med netop Henrik Børgesens, hvis omfattende CV afslører, at der er tale om en personlighed, som er en etableret skikkelse i teater-, revy- og filmmiljøet. Og som har det fint med fysisk at holde sig i baggrunden”.

I Børgesens CV kan man blandt andet notere sig, at han allerede under skrædderuddannelsen hos modeskaberen Ole Noring i 1972 fattede interesse for teatermiljøet.
“Jeg husker det som et utroligt inspirerende miljø, både hvad branche og mennesker angik – et univers, hvor jeg virkelig fik mulighed for at udfolde mig kreativt og sådan har det været lige siden”, beretter Henrik Børgesen, 68, der som ganske ung skabte kostumer til blandt andet store forestillinger som “Niels Klim” og “Ingen er fuldkommen” på Gladsaxe Teater. Men også på teatret Rialto og Folketeatret.

Henrik Børgesen (t.h.) tænker kreative tanker mens scenografien bygges op på revylageret i Langeskov. Her bygges det hele op, som det vil komme til at se ud på scenen – og sendes så i moduler til teltet i Fruens Bøge.  

Siden da har Henrik Børgesen ud over revyer også arbejdet med især film og teater – som designer, skrædder og kostumier. Han har  kreeret kostumer til musical-succeser som “Cyrano de Bargerac”, “Piaf” og “Mama Mia”, men også til folkekære turné-shows som “Linie 3” og “Ørkenens Sønner”, hvilket fortæller noget om hans alsidighed.

Odense er Børgesens 11. revyopgave
Odense Sommerrevy bliver Henrik  Børgesens revyopgave nummer 11 i karrieren – i fire af dem som kostumier i Cirkusrevyen på Bakken. Seks gange har han skabt kreationer til Nykøbing F Revyen. I 2018 modtog han Revyprisen ved Revyernes Revy – kåret af Skuespillerforeningen.

“Nu kan vi med rette konstatere, at sommerrevyen er klædt godt på til en stor sæson, og det får vi”, lyder det med kraftfuld stemme og smil på læben fra Lars Arvad, som be’r til, at alt flasker sig – både på den ene og den anden måde.

Ingen sommerrevy uden publikums yndling Thomas Mørk, der ikke alene markerer sig som fremragende revyskuespiller “med mange ansigter”, men endnu en gang også som scenograf som tænker helt i detaljerne.

“Du kan godt skrive, at vi arbejder intenst med prøverne – og at vi lige nu tager det ene stærke nummer efter det andet op, udvikler det og vender og drejer det, mens Henrik Børgesen fra sidelinjen lever sig ind i forløbet. Efterhånden som numrene udvikler sig er Henrik begyndt at klæde skuespillerne på. Og husk så lige på, at Thomas Mørk igen optræder i en dobbeltrolle – som revyskuespilleren med de skæve figurer og vanvittige ansigter og er samtidig vores idérige scenograf. Hold da helt op, hvor har han mange talenter”.

“Så er der noget at sige til, at humøret er højt – og at jeg kan se optimismen stråle i øjnene på hele holdet”, bemærker Lars Arvad.

Det er igen den femte sæson på Engen
Og så slår Lars Arvad fast, at “det er vores femte sommer på Engen – igen” og han uddyber. “Efter fire forrygende sæsoner, især de to seneste og så desværre et års corona-pause, ja så glæder vi os helt vildt til at vende og præsentere en toptunet revy med smil, bid og satire. Jeg behøver vel ikke at sige, at hele vores samfund har brug for at slå latteren løs – men det gør jeg så. For det har vi”.

Som en del af skuespillerholdet kommer chefen Lars Arvad i eksklusivt selskab med garvede Vicki Berlin, Thomas Mørk, Stig Rossen, Henrik Kofoed og Mette Marckmann – de tre sidstnævnte er sommerrevy-debutanter. Der er premiere torsdag den 6. maj.

 

 

 

 

 

Related Posts

Kultur !! Er det ikke noget man pudser møbler med? Citat: Robert storm Petersen   CÆCILIE HAR...

“Jeg er overvældet og glad over, at vores trofaste publikum har været så loyale, som det nu viser...

Så ligger det fast. Efter længere tids rygter om Rottefælde-holdets udseende, er revy-sløret nu...

Leave a Reply