By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

ROTTEFÆLDENS TEATER-FORESTILLING ER GÅET IGANG

Landets ældste revyteater, Rottefælden, har i 137 forrygende år peppet den sjove side af danmarkshistorien op med passende portioner af satire, humor, musik, dans og sang.

I år skriver den gamle, men stadig friske revy, et helt nyt kapitel i historiebogen, idet den for første gang ikke opføres i det gamle teaterhus i Svendborgs Caroline Amalielund, men derimod slippes den løs i en anden traditionsrig kulturinstitution, Svendborg Teater – et smukt ”guldalder-teater”, hvis historie dateres helt tilbage til 1854. Så den smukke, hvide hjørnebygning er en gammel Svend(borg).

Stemningen ved morgenmads-briefingen var hyggelig – nogle hilste på hinanden for første gang. Foto: Susanne Borgkilde.

Den usædvanlige sæson begyndte mandag med hyggeligt hilse-på-briefing hos teater-naboen Borgerforeningen, hvor skuespillere, teknikere og musikere og de medarbejdere, som får revy-maskineriet til at fungere på og bag scenen, ønskede hinanden pøj pøj med den unikke sommerrevy, som byder på tre debutanter. Nemlig de velsyngende skuespillere Rikke Hvidbjerg og Joachim Knop – samt koreografen Line Friis Pedersen.

Den nye sydfynske revy-æra begyndte med velkomst fra direktør Pia Ullehus og en særlig velkomst til bymidten af Svendborgs borgmester Bo Hansen (S).

Humøret meldes højt og forventningens glæde uoverskuelig.

Det har været en hård tid 
Revyens nestor Jan Schou, som går sin 22. rottefælde-sæson i møde, var klar i mælet, da han over rundstykke, vand og kaffe lavmælt proklamerede, at ”nu kunne han altså heller ikke vente meget længere – for hold da helt op, hvor har jeg set frem til denne dag. Tænk sig, sagde han videre, at det i 2020 var første sommer i 44 år, hvor jeg ikke spillede revy …  jeg havde helt glemt, hvordan det var, at være i højt humør. Men det er jeg ved at være nu, kan jeg mærke. For jeg glæder mig sgu’ til at komme igang”.
Nu begynder de intense prøver under ledelse af instruktøren Carsten Friis.
Der arbejdes frem til premieren den 3. juni og revyen spiller frem til og med den 14. august.

Jens Krøyer glæder sig til endnu en sæson i “verdens ældste revyteater”, som for første gang opføres i “et rigtigt teater”.

Den fra flere populære familiefilm så velkendte Joachim Knop skal sammen med Rikke Hvidbjerg og Jan Schou fylde scenen ud sammen med ”den musikalske komiker” og kunstnerisk leder Mikkel Schrøder.

“Covid19-restriktionerne er årsagen til flytningen fra skov til by. Her kan vi rykke sammen og alligevel sidde med behørig afstand – og overholde alle regler”, bemærkede Pia Ullehus, som stadig mangler de sidste instrukser med hensyn til publikums placering i salen.
“Den endelige plan meldes ud på Facebook-opslag og hjemmeside, så snart vi får dem fra myndighederne. Det må være meget snart”.

Related Posts

Når man bogstaveligt talt kan gå frem og tilbage i tiden og samtidigt få den sande historie med...

Hurra hurra. Så åbner vi det danske kulturliv med et brag, lyder det med glade og ophøjede stemmer...

Carsten Friis har aldrig lagt skjul på sin begejstring for H.C. Andersen. “Selv om digteren skrev...

Leave a Reply